Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Építsük meg közösen Fehérvárt mézeskalácsból! Nyomtatás E-mail
Írta: Igaz Krisztina   
2023. november 22.
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az adventi időszak közeledtével közös mézeskalács város építésére hívja a céges, intézményi közösségeket, civil szervezeteket, óvodás csoportokat, iskolai osztályokat, családokat – minden közösséget, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. Az összefogás eredménye, az elkészült város adventi időszakban a Városháza 1. épületének első emeletén látható majd.

 A saját kezűleg készített mézeskalács ház a karácsonyi dekoráció éke – készítése és díszítése nagy öröm mindenkinek. A szervezők célja az, hogy a résztvevőkkel közösen egy kis csodavároskát építsenek különféle mézeskalács házikókból. Lehet ez egy egyszerű házikó, de aki nyitott a kihívásokra, városunk bármely ikonikus épületét is megformázhatja.

Az elkészült mézeskalács házakat november 6–24. között, hétköznapokon 10.00–18.00 között várják a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portájára (Fürdő sor 3.) – az épületet jelenleg a hátsó bejáraton, a patak felől lehet megközelíteni. Egy közösségtől maximum 3 házat tudnak befogadni – a szervezők kérik, hogy a házikókat úgy készítsék el, hogy legyen alapjuk is, tehát a falakat rögzítsék egy karton- vagy mézeskalács lapra a nagyobb stabilitás érdekében. Az elkészült házak alapmérete maximum 20×30 centiméter, ez alól kivételt képeznek az ikonikus, nagyobb épületek, itt a 30×30 centiméter a maximális méret.

A házak leadásánál kérik az elkészült alkotásokat egy dobozban elhelyezni, a dobozra pedig kérik ráírni a készítő közösség nevét, mert a város építésénél és díszítésénél egy kis táblán feltüntetik az alkotó közösség nevét.

A mézeskalács várost az adventi időszakban, 2023. december 4–22. között lehet majd megtekinteni a Városháza 1. épületének emeletén, hétköznapokon 9–18 óra között. A házikókat az adventi időszak után megpróbálják eltárolni a következő évig, hogy a városka tovább bővülhessen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >