Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lezuhant egy kisrepülő Úrhidán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 22.

ImageLeszállás közben zuhant le egy ultrakönnyű motoros kisrepülő kedden délután az úrhidai repülőtéren. - kaptuk a hírt Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság sajtóreferenségtől, aki elmondta: A gépben két idős férfi ült, egyikük súlyosan, a másik könnyebben sérült. A súlyos sérültet a tűzoltók szabadították ki a gép roncsai közül, majd mentőhelikopter szállította kórházba.

 

Kedden délután 17 óra 01 perckor érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, amely szerint az úrhidai repülőtéren egy repülőgép lezuhant. Benke Dávid Dénes tű. hadnagy kettes kiemelt fokozatot rendelt el, és ennek megfelelően a székesfehérvári tűzoltóság három gépjárműfecskendője és a vízszállító jármú indult el a helyszínre, összesen 19 tűzoltóval.

 

Image
.

Úrhida határában, a Dózsa György út végén lévő repülőtéren egy kétszemélyes Taylorcraft ultrakönnyű motoros kisrepülő zuhant le leszállás közben. A gép motorja a becsapódáskor leszakadt, és a helyszínen a roncsolódott repülőtesttől körülbelül öt méterre volt. A gépen két idős férfi tartózkodott, egyikük könnyebb, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

A súlyosan sérült férfi beszorult a pedál és a botkormány közé. Őt a székesfehérvári tűzoltók szabadították ki úgy, hogy a repülőgép szárnytartóit is elvágták. A súlyosan sérült férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

Image
Fotó. Bisztricz Anett

Jelzés időpontja: 2009. július 21., 17 óra 01 perc

Riasztási fokozat: II-es kiemelt (Fehérvár I-es, Fehérvár II-es, Fehérvár III-as gépjárműfecskendő, és a vízszállító)

Beavatkozó csoport: C csoport

Mentésvezető: Benke Dávid Dénes tű. hadnagy, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >