Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Új korszak, régi néven: Videoton FC
Új korszak, régi néven: Videoton FC Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. július 22.

ImageA mai naptól, a Fehérvár FC kft. a régi-új néven szerepelteti csapatait: a magyar labdarúgásba visszatér a Videoton FC elnevezés. A szurkolók által annyira várt döntést az tette lehetővé, hogy a Videoton Holding Zrt. tulajdonosai úgy látták, azok a kedvező változások, amelyek Garancsi István tulajdonszerzésével kezdődtek a székesfehérvári klub életében, olyan pályára állították a futballklubot, amellyel ismét méltóvá vált a patinás, a nemzetközi futball világában is jól ismert név viselésére.

 

Garancsi István, a Fehérvár FC kft. százszázalékos tulajdonosa, a klub korábbi működését érintő perek lezárása, a sportvállalkozás gazdasági erejének megszilárdítása után döntött úgy, hogy – a szurkolók vágyával összhangban – kezdeményezi a Videoton név újra felvételét. A korábbi „bázisvállalat” kedvező döntése a tulajdonos, a menedzsment, és a csapat közös sikere.

Image
.

A Videoton Holding Zrt. közleménye:

A Videoton Holding Zrt. megállapodást kötött a Fehérvár FC Kft.-vel, amelynek eredményeképpen a csapat elnevezésében ismét szerepelni fog a Videoton név. A megállapodás nem klasszikus szponzoráció, mivel a Videoton vállalatcsoport nem rendelkezik olyan termékekkel, amelyek a márkanevének ilyen irányú erősítését üzletileg indokolttá tennék.

A Videoton Holding Zrt. az FC által szorgalmazott megállapodással elismeri a sportklub eddigi eredményeit, erőfeszítéseit a nagy hagyományokkal rendelkező székesfehérvári futball stabilizálásában, és fejlesztésében, s ezért biztosítja számára a névhasználati jogot. A helyi futball korábbi, nagyszerű nemzetközi eredményei elválaszthatatlanul összeforrtak a Videoton névvel.

A holding vezetősége éppen ezért úgy látja, hogy a név rendelkezésre bocsátásával újabb lökést adhat a megindult pozitív folyamatoknak, amelyek az utóbbi időszakban a gazdálkodás stabilitásában és – remélhetőleg egyre inkább – a sporteredményekben egyaránt megmutatkoznak. A 2004-ben a csapattal kapcsolatosan megjelenő negatív gazdasági médiahírek rossz fényt vetettek a Videoton névre, ezért döntött a Videoton vezetése akkor a névhasználati jog megvonásáról.

Mára ezek a problémák megoldódni látszanak, és létrejött egy olyan háttér, amely jó esélyt ad a sikerre mind hazai, mind nemzetközi szintéren. A névhasználat lehetővé tételével kíván a Videoton vállalatcsoport a korábbihoz hasonló sikereket a város csapatának! Hajrá Vidi!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >