Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Férfi kosárlabda: Pakson sem tudták megfékezni az Albát Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 26.
Kilencből kilenc! Még korábbi sikerei csúcsán sem volt arra példa, hogy egymás utáni kilenc győzelemmel kezdje a bajnoki pontvadászatot az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I felsőházában, ám az idei szezonban eddig remekel a legutóbbi idény ezüstérmese, minden találkozóját behúzta! Szombat este a régi rivális Paksi Atomerőmű SE vendégeként győzött 87-80-ra.

 

A sikerből Chambers és Barnett 18-18, Philmore 16, Dickey 13, a fiatal Kass Balázs pedig 15 ponttal vette ki a részét. Utóbbi produkciója kifejezetten bámulatos volt, ugyanis mind a 15 pontját 3 pontosból dobta! Mind az öt távoli kísérlete a gyűrűben landolt, ami igen ritka.

A találkozó jelentős részében az Alba kontrollálta a találkozó menetét, de a hazaiak végig jól kapaszkodtak, sőt, a második negyedben volt 8 pontos előnyük is, igaz, nem sokáig, mert a fehérvári egylet gyorsan fordított egy 15-4-es etappal, majd növelte is a különbséget, a játékrész végére 7 egységnyivel tartott előrébb, mint vendéglátója.

A nagyszünet után 42-53-nál már tíz pont fölé kúszott Alejandro Zubillaga csapatának előnye, amelyet a végéig jól menedzselt, hat pontnál közelebb nem tudott zárkózni az ASE, így összességében simán nyert a listavezető, amely a 10. fordulóban, november 29-én, szerdán 18.00 órakor a címvédő Falco otthonában szerepel. Ez lesz kétségkívül a legkeményebb erőpróba Vojvodáék számára, sőt, a BL-szereplő, rendkívül erős állománnyal rendelkező vasiak mellett szól a papírforma, főképp azért, mert saját oroszlánbarlangjában szerepel, ahol ritka alkalom a vendégcsapatok sikere. Tegyük hozzá gyorsan: ha van olyan alakulat, amely képes Szombathelyen is nyerni, az éppen az Alba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >