Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét megrendezte éjszakai akadályversenyét a Sóstón a Székesfehérvári Diáktanács
Ismét megrendezte éjszakai akadályversenyét a Sóstón a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 26.
Idén is megrendezte hagyományos éjszakai akadályversenyét a Sóstó Természetvédelmi Területen a Székesfehérvári Diáktanács. Ezúttal 25 általános és középiskolás csapat vágott neki a mókás, élményekben gazdag túrának.

 

 

Idén összesen 25 csapat – 14 általános iskolás és 11 középiskolás – nevezett a közösségépítő programra, melyen a szervezőkkel együtt mintegy 180 fiatal vett részt.  A legtöbb csapat ismét a Váci Mihály Technikumból jött, érkeztek diákok a Kodály Zoltán, a Szent Imre, a Vörösmarty Mihály, a Munkácsy Mihály és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, valamint a Vasvári Pál Gimnáziumból, a Tóparti Gimnáziumból és a Hunyadi Mátyás Technikumból, emellett jelentkeztek iskolától független baráti társaságok is.

„Tíz éve szervezi meg a Székesfehérvári Diáktanács ezt a programot, amely több célt is szolgál. Azon kívül, hogy jól érzitek magatokat, még erőpróbákat és ügyességi próbákat is teljesítetek. Fontos a közösségépítés, a közösségi együttlét is!” – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester a verseny megnyitóján, a Sóstó Látogatóközpontban, amely ezen a héten ünnepelte fennállásának 5 éves évfordulóját.

Ugyancsak üdvözölte diáktársait Böhm László, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke, aki jó szórakozást kívánt.

A csapatok a Látogatóközponttól indulva és ide érkezve teljesítették az öt állomásból álló akadálypályát, ahol voltak ügyességi erőpróbák és tudást, gondolkodást igénylő feladatok is, mint például egyensúlyozás egy kanálban tartott gesztenyével, fűszerfelismerés, illetve érintéssel kellett felismerni egy rejtélyes doboz tartalmát. A csapatokat 5-10 percenként indították, a várakozási időben a Látogatóközpont fiatal, lelkes munkatársai interaktív játékokkal készültek, amelyben a Sóstóval kapcsolatos sok érdekesség és hasznos tudnivaló közé a Diáktanáccsal kapcsolatos információkat is becsempésztek.  

Az izgalmas, jó hangulatú versenyt korosztályi bontásban, két kategóriában díjazták. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >