Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ismét útnak indult a karácsonyi ajándékszállítmány Székesfehérvárról a moldvai Pusztinába Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
Ismét útnak indult a karácsonyi ajándék-doboz szállítmány Székesfehérvárról a pusztinai Magyar Házba, a moldvai magyar gyermekek támogatására. Az intézményben ma is őrzik és életben tartják a népművészeti hagyományokat zenében, dalban és táncban. Az ottani hagyományőrzők közül többen ismét eljönnek Fehérvárra, hol december 1-jén, pénteken fellépnek az Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 Hagyománynak számít, hogy Székesfehérvárról karácsonyi ajándékdobozokat visznek Pusztinába, ahol Nyisztor Ilona Európai Polgár-díjas és Magyar Művészetért-díjas népdalénekes fogadja az adományokat, melyeket a helyi gyerekek karácsonykor kapnak meg. A dobozokba édességet, szaloncukrot, illetve az iskolában, a tanuláshoz fontos tárgyi adományokat tesznek az adományozók.   A moldvai magyaroknak Székesfehérvár, Szent István városa egy zarándokhely, ezért is nagy öröm, ha innen kapnak ajándékot.

Az ajándékok a Városgondnokság, a Fehérvár Médiacentrum, a Fejér Megyei Hírlap, a Székesfehérvár Budai Úti Református Egyházközség, a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközség, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület és Varga Zsolt, a LogSol Kft. alapítója támogatásával jutnak el külhonba. A dobozokat ebben az évben is a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola, a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola és a  Hétvezér Általános Iskola tanárai, tanulói készítették szívvel-lélekkel.

A Pusztinába induló autó idén sem érkezik vissza üresen: Nyisztor Ilona és a moldvai magyar hagyományőrzők jönnek Székesfehérvárra. A vendégek fellépnek az ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, mely 2023. december 1-jén, pénteken, 18.00 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az esemény bevételével fele-fele arányban a Kárpátaljai Református Egyházkerület „Mandulafa” Idősek Otthonát (Beregszász) és a Munkácsi Szent Erzsébet Karitászt támogatják.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >