Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ICEHL: a listavezető ellen javított a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 27.
A ligautolsó Graz-tól elszenvedett kellemetlen pénteki vereség (4-6) után vasárnap este újra jobbik arcát mutatta az osztrák nemzetközi jégkorong ligában a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata a listavezető Linz ellen nyert nagy küzdelemben 2-1-re Leclerc és Hári góljaival, így megtartotta 3. helyét a tabellán és továbbra is csak 3 pont a lemaradása az éllovas Salzburg mögött, merthogy a címvédő kihasználta a Linz botlását és előzött. Az a Salzburg, amely kedden (november 28., 19.15) este éppen a Volánt fogadja majd a 23. körben.

 

 

Ami a Linz-verést illeti, a hazai jégen játszó Hydro Fehérvár AV19 kezdettől koncentráltan, időnként jól is hokizott. A hátsó alakzat jól zárt, a kapusteljesítmény is remek volt, hiszen Roy csaknem 97%-os produkcióval rukkolt elő, 29-ből 28 lövést hárított.

A vezetést a 15. percben a Volán szerezte meg Leclerc révén, majd a 36. minutumban Romig egalizált. A folytatásban mindkét csapat előtt komoly lehetőségek alakultak ki, de ezek rendre kimaradtak, így már erősen érett a hosszabbítás, amikor Lebler kiállítását és a vele járó 2 perces emberelőnyt Hári használta ki két és fél perccel a végső dudaszó előtt, így robbant a csarnok, győzött a hazai egylet!

Kedden komoly feladat vár Kiss Dávid gárdájára, merthogy annak a Salzburgnak a vendégeként kellene újabb pontokat gyűjteni, amely ellen már több, mint két éve ez nem sikerült. Persze, egyszer minden sorozat megszakad, jó és rossz is. Miért ne szakadhatna meg most a Volán negatív RBS-sorozata?

További jó hír a fehérvári hokirajongók számára, hogy az Erste Ligában szereplő FEHA19 is győzött, mégpedig 1-0-ra idegenben megyei rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként a kapuban remeklő Melnyicsuk vezérletével. A „kisvolán” találatát Németh Zalán kegyezte a 31. percben.

A fehérvári akadémisták ezzel a sikerükkel már két csapatot is megelőznek a bajnoki tabellán, köztük azt a DEAC-ot, amelyhez éppen a következő körben, december 1-jén, pénteken látogatnak majd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >