Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 60 doboz és 30 zsák ruhát gyűjtött a Kríziskezelő Központnak a Sikerativ Életmód Egyesület
60 doboz és 30 zsák ruhát gyűjtött a Kríziskezelő Központnak a Sikerativ Életmód Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 29.
Minden várakozást felülmúlt az a ruha- és takarógyűjtési akció, melyet a Sikerativ Életmód Egyesület szervezett a Kríziskezelő Központ javára. A Meleg szívvel meleg ruhát! című kezdeményezésre 60 doboz és 30 zsák adomány jött össze, melyet kedden délelőtt adtak át a Központ Sörház téri Nappali Melegedőjében.

 



Szinte alig lehetett elférni a Kríziskezelő Központ Nappali Melegedőjének előterében, ahol egymásra pakolva, rendezett sorokban állt a Sikeratív Életmód Egyesület által gyűjtött sok-sok ajándék. A szervezet felhívására megmozdultak a városlakók és minőségi, meleg férfi, női és gyermekruhákkal, takarókkal támogatták a hajléktalanokat ellátó intézményt.

Vidó Judit, az Egyesület elnöke az átadáson hangsúlyozta, a székesfehérváriak aranyszívűek, ami abból érződik, hogy minden eddigi akcióhoz képest nagyobb volt az adakozási kedvük. Büszkeség, hogy az emberek megmozdultak és minden nehézségük ellenére támogattak másokat. Közel százan adományoztak, melynek köszönhetően a legutóbbi gyűjtésnek mintegy háromszorosa jött most össze. A Sikerativ Egyesület tagjai a téli ruhákat, takarókat átválogatták, kategorizálták, és örömmel tapasztalták, hogy azok nagyon jó minőségűek. Az Egyesület ezúton is kifejezi háláját és köszönetét minden támogatónak.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője arról beszélt, hogy számukra óriási segítséget jelent a tiszta, szétválogatott adomány. A Sikerativ Életmód Egyesület gyűjtése már hagyománynak számít. A meleg ruhákra, takarókra mindig nagy szükség van a hideg hónapokban, főleg az utcán élők körében, a Családok Átmeneti Otthonában és a női szállón. Zsabka Attila köszönetét fejezte ki a segítségért, ugyanakkor tisztelettel arra kérte a városlakókat, hogy az adományraktáruk telítettsége miatt a következő néhány hétben ne vigyenek ruhaneműket.

Fontos, hogy a téli, hideg hónapokban figyeljünk embertársainkra az utcán. Aki magatehetetlen, mozgásképtelen emberre talál a fagyos időben, hívja a 112-es segélyhívót. Az orvosi ellátást, mentőt nem, egyéb segítségnyújtást, támogatást viszonyt igénylő esetekben hétfőtől vasárnapig 0-24 órában hívható a Központ 06 20 957 9410-es utcai szolgálatos mobilszáma.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >