Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jézus 33 tanítványa – Papi életutak a 20. század második feléből
Jézus 33 tanítványa – Papi életutak a 20. század második feléből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 29.
Schattmann Ferenc Jézus 33 tanítványa – Papi életutak a 20. század második feléből című könyvét mutatják be a november 30-án, csütörtökön. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 17 órakor kezdődő eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 


„A kommunista államhatalommal szembekerülő, börtönviselt papokról, illetve megalkuvó egyházi személyekről az elmúlt harminc évben több könyv is megjelent, azonban a "szürke eminenciásokról", a mindennapok tevékeny hőseiről alig született visszaemlékező írás. Pedig a papság legalább nyolcvan százaléka közéjük tartozott. Ez a kötet nekik, a nagy többségnek állít emléket a Székesfehérvári Egyházmegye 33 kiváló lelkipásztorának bemutatásán keresztül.” – olvasható a könyv ajánlójában a kiadó honlapján.

A Kairosz kiadó és a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében mutatják be Schattmann Ferenc Jézus 33 tanítványa – Papi életutak a 20. század második feléből című könyvét. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban november 30-án 17 órakor kezdődő esemény résztvevőit Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és M. Tóth Katalin szerkesztő köszönti. A könyvet Mózessy Gergely püspöki levéltáros, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója mutatja be.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >