Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szombaton Kovács Jenő emlékkiállítás nyílik a VOKE Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. december 02.
Szombaton a székesfehérvári fotózás ikonikus alakjára, Kovács Jenőre emlékeznek a VOKE Művelődési házban. A MÁV Fotókör alapító tagjának fotóiból halálának 20. évfordulója alkalmából szerveznek kiállítást december 2-án, szombaton 16 órától.

 

 

Kovács Jenő fotóművész a székesfehérvári fotózás egyik megkerülhetetlen alakja. A 2003-ban, néhány nappal a 83. születésnapja előtt elhunyt, többszörösen díjazott fotós alapítótagja volt a máig aktív MÁV Fotókörnek. A fényképészetbe 16 évesen szeretett bele, majd 1936-ban megvette első fényképezőgépét, egy dobozos Agfa gépet. Miután a civilben mozdonyvezető Kovács Jenő nyugdíjba vonult, több lett az ideje a fotózásra. Rendszeresen fényképezte a családját, a szép tájakat és bármilyen érdekes dolgot, ami az útjába került.

Alkotásait számos alkalommal mutatták be a közönségnek, a Vasutas Fotó Klub tagjainak munkáit még Olaszországban is kiállították, Kovács Jenő pedig két első helyezést ért el a kiállításon. A 83 éves korában elhunyt fotós a 2000-es évek elején látása romlása miatt már nem tudott fényképezni, de figyelemmel kísérte a városban zajló fotós életet, rendszeres látogatója volt a kiállításoknak, gyakran látogatta a Vasutas Fotókört. Kovács Jenő nem csak a fotózásban, de a méhészetben is otthonosan mozgott: ő a Fejér Megyei Méhész Klub örökös elnöke.

Unokájára javaslatára, halálának 20. évfordulójának alkalmából a család és a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház és Könyvtár emlékkiállítást szervez Kovács Jenő fotóiból. A kiállítást december 2-án, szombaton 16.00 órakor Posfai Attila, a Székesfehérvári Fotó Klub vezetője nyitja meg.

A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >