Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Svájcban aratott győzelemmel jutott a Challenge Kupa nyolcaddöntőjébe a MÁV Előre Foxconn Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2023. december 01.
Svájcban is magabiztosan nyert, így továbbjutott a CEV Challenge Kupa nyolcaddöntőjébe a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A fehérvári együttes négy szettben győzte le idegenben a Volley Näfelst.

 

A szezon során veretlen fehérvári kék-fehérek egy nehezen kiharcolt győzelmet követően érkeztek a visszavágóra Näfelsbe. Dávid Zoltán vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, az első összecsapáson érezte játékosain a MEVZA-liga fáradtságait, így a fizikális és mentális regenerálódás érdekében előbb két nap pihenőt adott röplabdázóinak, majd a hétvégén az Extraligában úgy forgatta a csapatot, hogy mindenki újra felvehesse a ritmust, de közben a frissesség is megmaradjon.

A mérkőzés eleje a tatabányaihoz hasonlóan alakult. A MÁV Előre az első szettben dominált, és szinte végig vezetve, magabiztosan került előnybe. Csakúgy, mint korábban, egy sima játszmát egy fordított követett. A második felvonásban ismét svájciak akarata érvényesült, így Matjaz Hafner vezetőedző legénysége 25-17-es eredménnyel egyenlített.

Ezúttal azonban az elveszített szett nem rázta meg a magyar csapatot, amely hamar összeszedte magát, és kézbe vette a mérkőzés alakulását. A vendég együttes a harmadik játszmát 22-25-re, a negyediket pedig 17-25-re nyerte, így 6-3-as összesítéssel jutott a Challenge Kupa nyolcaddöntőjébe.

Az eredmény ellenére nem volt könnyű mérkőzés. Az első szettet taktikusan, nagyon jó játékkal sikerült befejeznünk, de a második már előjöttek a hibák. Sok szervát rontottunk, igaz, meg volt mondva a játékosoknak, hogy kockáztassanak, mert ez az egy esélyünk van. Ha már egy szettet sikerült nyernünk, addig akartuk préselni őket, amíg lehet. A sok szervarontással azonban nem adtunk esélyt a védekezésünknek, ezért a harmadik és negyedik szettben taktikát váltottunk, és átálltunk a biztonsági nyitásokra, hogy a blokkokat, amikben kifejezetten jók vagyunk, százszázalékosan ki tudjuk használni. Nem volt tökéletes meccs, de nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert idegenben nyerni és továbbjutni rendkívül nehéz, arról nem is beszélve hogy a belmagasság 6 méter 30 centi volt, ami finoman szólva sem kedvezett a játékunknak” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A MÁV Előre Foxconn következő ellenfele a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében a spanyol Club Voleibol Teruel lesz. A párharc első fordulóját Spanyolországban játsszák, december második hetében, míg a visszavágót a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik december 21-én.

 

CEV Challenge Kupa – A nyolcaddöntőbe jutásért

Volley NäfelsMÁV Előre Foxconn 1-3 (21-25, 25-17, 22-25, 21-25)

Svájc, Näfels, Lintharena

Volley Näfels: Habr, Biella, Süess, Yamamoto, Nikolov, Ropponen. Csere: Blaser (liberó), Bedrac, Thuner, Young, Bartholet, Aebli. Vezetőedző: Matjaz Hafner.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >