Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tudj meg többet szombaton álmaid szakmájáról! Nyomtatás E-mail
Írta: Kopcsai Margit   
2023. december 01.
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton 14 órától a KarrierKavalkádon várja a pályaválasztás előtt álló és pályaváltó diákokat, fiatal felnőtteket az SZKKK Fürdő sori épületében. A szervezők előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel és egy exkluzív workshoppal segítenek eloszlatni a jövő bizonytalanságát a fiatalokban.

 Az ingyenes eseményen közel harminc szakmabeli mutatja be munkáját és eddigi életútját, őszintén mesél majd a mindennapjairól, a résztvevők pedig feltehetik kérdéseiket, hogy megtalálják, merre is van számukra az előre, amerre tartani szeretnének. A fiatalok olyan szakmákkal ismerkedhetnek meg, amelyekről eddig talán nem is hallottak, és olyan előadóktól is kérdezhetnek, akiktől máshol erre nem volna lehetőségük.

A résztvevőket 14 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti, aki egyik közreműködője is lesz a rendezvénynek. A megnyitó után az első előadótermi program a „Hogyan lehet jól keresni?” címet viseli. Bárki, aki manapság állást keres, tapasztalta, mennyire idegőrlő újabb és újabb motivációs leveleket írni, és ugyanazokra a kérdésekre válaszolni, amelyeket az önéletrajza már megválaszolt. Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület elnökének előadásából kiderül, hogyan lehet ez a folyamat sokkal hatékonyabb. Az „Amikor a közügy szívügy lesz, avagy a politikai és a vállalkozói élet kulisszái” című kerekasztal-beszélgetés során dr. Cser-Palkovics András és Damniczki Balázs cukrászmester beszél arról, milyen politikai szereplőnek és a saját főnökünknek lenni, Azurák Csaba televíziós műsorvezető, Orsovai Renáta énekes és Tőkés Dániel séf pedig az álommunka vagy megélhetés közötti választás kérdéskörét járja körbe.

Az előadásokat a szakmabeliekkel való közvetlen találkozás követi: a résztvevők csaknem harminc, rendkívül változatos hivatású és hátterű szakértőt faggathatnak. Többek között orvos, vállalkozó, csillagász, űrkutató, tévés műsorvezető fogadta el a szervezők felkérését.

A KarrierKavalkád különlegessége a középiskolásoknak szóló pályaorientációs workshop, a „HovaTovább?” A rövid bemutatóból, interaktív feladatokból és beszélgetésekből álló foglalkozás résztvevői új nézőpontokat kaphatnak a tudatos pályaválasztáshoz.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet. 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >