Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Karácsony csodája – Kisangyalok kara vasárnap az első adventi gyertyagyújtáson
Karácsony csodája – Kisangyalok kara vasárnap az első adventi gyertyagyújtáson Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. december 03.
A város közel hatszáz diákja készül közös énekkel a vasárnapi gyertyagyújtásra. A Kisangyalok kara december 3-án 17.45 órakor szólaltja meg a szebbnél szebb magyar karácsonyi dalokat, hogy a gyertyagyújtás és az adventi fények felkapcsolása előtt ünnepi hangulatot varázsoljanak a Városház téren.

 


Pénteken reggel a Szent István-teremben gyűltek össze az ifjú énekesek, hogy a vasárnapi fellépést megelőzően közösen próbálják el az ünnepi műsort, amellyel idén a Kisangyalok kara készül. Advent első hévégéjén immár kilencedik alkalommal tölti be a Városház teret a közel hatszáz főből álló gyermekkórus hangja. A résztvevő iskolák: Hétvezér Általános Iskola, István Király Általános Iskola, Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Kossuth Lajos Általános Iskola, Munkácsy Mihály Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Széna Téri Általános Iskola, Táncsics Mihály Általános Iskola, Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Tóvárosi Általános Iskola, Zentai Úti Általános Iskola. A karnagy Polgár Zoltánné, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanára lesz, a dalokat Cserta Balázs hangszerelte.

A közös éneklés ötlete a Fricsay-díjas Hartyáni Mária énektanártól származik: a városban jól ismert, ma már nyugdíjas zenepedagógus kezdeményezése támogatásra talált, így születhetett meg a hagyományos adventi program. Marika néni a pénteki próbán kérdésünkre elmondta: a dalok kiválasztásánál azt tartotta szem előtt, hogy magyar karácsonyi énekek hangozzanak el. Ehhez az egyházi diákkollégiumok énekes gyűjteményéből válogatott ki a közismertek mellett egy-két kevésbé elterjedt dallamot.

A Kisangyalok kara december 3-án, vasárnap 17.45 órakor szólal meg a Városház téri Adventi színpad előtt, majd 18 órakor gyújták meg az első gyertyát a városi adventi koszorúján.

A vasárnapi ünnepségre és a Fehérvári Advent valamennyi hétvégi programjára mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >