Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Két szereposztással mutatta be a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című darabot Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2023. december 04.
Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. A november 7-ei bemutatón Imre Krisztián, Kiss Diána Magdolna, Ladányi Júlia és Kelemen István játszottak, míg a november 30-ai premieren Keller János, Ballér Bianka, Váradi Eszter Sára és Juhász Illés bújtak az ifjúsági történet karaktereinek bőrébe.

 

 

Kerkay Rita és Perczel Enikő alkalmazta színpadra A kék hajú lány történetét Dóka Péter regénye alapján. Az ifjúsági előadás a betegség, halál és az empátia fő kérdéseivel foglalkozik, mindezt pedig a tizenhárom éves Olivér szemén keresztül mutatja be. A fiú a tizenharmadik szülinapját ünnepli furcsa családja körében, amikor lezuhan a cseresznyefa tetejéről és kórházba kerül, ahol barátokra lel és ahol igazi csodák történnek. Megismerkedik a kék hajú Mírával, akinek daganat van a térdében, vámpírokat rajzol és kerekes székben ül. 

A kisregényének főszereplői fiatal és idős, magányos lelkek, akik különböző okok miatt saját családjukban nem lelik helyüket, de egy kórházban végzetesen összefonódik a sorsuk és családtagként segítenek egymásnak. A darab olyan tabu témákat feszeget, mint a betegség, vagy a halál, amiről a felnőttek sem mernek beszélni, talán azért, mert ők is  meg akarják spórolni a szembesülést a ténnyel, hogy valamennyien múlandók vagyunk, szőnyeg alá söpörve az egész problémakört, mintha nem is létezne.

Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson vesznek részt, ahol drámapedagógussal dolgozzák fel az előadást. A pedagógiai programot Lőrincz Zsuzsa, Soltész Rita és Váradi Eszter Sára állították össze. Ennek időtartama szintén 45 perc, ami alatt kérdéseket tesznek fel a látottakkal kapcsolatban a tanulóknak, illetve különböző feladatokat kapnak.

 

Az előadás célközönsége a 13-17 év közötti korosztály, iskolai osztályoknak, csoportoknak ajánljuk!

 

Az előadás helyszíne a Pelikán Fészek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >