Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Angyali kar zeng, senki ne féljen!”
„Angyali kar zeng, senki ne féljen!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. december 04.
A hagyományokhoz híven idén 11. alkalommal rendezte meg a Vörösmarty Színház az Újszövetség Maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával Jézus életét idézték meg a fehérváriak advent első vasárnapján. A felolvasások között a Vox Mirabilis kórus lépett színpadra és a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai adtak kis koncerteket.

 

 

Fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja vasárnap reggel a Vörösmarty Színházban. A hagyományoknak megfelelően az Újszövetség Maraton előtt közösen gyújtotta meg a gyertyát Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Szikora János, a színház igazgatója, Ugrits Tamás pasztorális helynök, Berze János református elnöki lelkész, valamint Bencze András evangélikus lelkész, a Vox Mirabilis kórus kíséretében.

Advent első vasárnapjára, a várakozás idejére ünneplőbe öltöztetjük a lelkünket. Az elmélyüléséhez, az ünnepre való készüléshez járul hozzá az Újszövetség Maraton, amelyet immár 11. alkalommal szervezett meg a Vörösmarty Színház - mondta dr. Szikora János.

A szentírás felolvasása a hagyományok őrzéséről és örök értékeinkről szól. A lelki felkészülés mellett a Vörösmarty Színház, mint szervező és a felolvasásra jelentkező fehérváriak erősítik a város közösségét évről évre, -  emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A felolvasás során meg kell hallanunk a béke üzenetét, hogy a világban dúló háborúk során ne vesszen el több emberélet - fogalmazta meg a 11 éves hagyománnyal bíró Újszövetség Maraton idei üzenetét Vargha Tamás.

Isten szent írása megérinti a szívünket. Hallani kell az Isten szavát, igéjét, különösen ebben a zajos, rohanó, háborúkkal tele világban. Ez az ige békét, szeretetet hirdet, tartalma és ereje van, és amely tettekre váltható - mondta Ugrits Tamás. Advent üzenete, hogy felébresszen bennünket abból a lelki, szellemi tunyaságból, amire hajlamosak vagyunk a hétköznapok sűrűjében. Felismerjük az örömet, a várakozás örömét, hogy érkezik a Megváltó - hívta fel a figyelmet Berze János, Péter apostol gondolatait idézve. Ahogy az ige testté lesz, az kell, hogy megerősítsen bennünket ember voltunkban. Abban, hogy mindezt ne csupán az anyagi materiákban éljük meg, hanem sokkal inkább abban, hogy kapcsolatunk van a Mennyei Atyával. Bencze András szerint erről szól advent, hogy ez az út hogyan teljesedik be.

A gyertyagyújtást követően negyven önkéntes a négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézte meg Jézus életét. A felolvasások között a Vox Mirabilis kórus lépett színpadra és a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai adtak kis koncerteket. A színház aulájában az eseményre érkezők az adventi koszorú mellett megtekinthették a torinó lepel hiteles másolatát, amelyet 2008-ban kapott a Krisztus Király Plébánia a Torinói Lepel Múzeumtól.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >