Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Két új körforgalom, több mint 1300 méter felújított burkolat a Móri úton Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2023. december 04.
Zárul a Móri út felújítása, a város egyik jelentős bevezető útját két ütemben, egy év alatt újította fel a közbeszerzésen nyertes Útéppark Kft. A város és a kivitelező képviselői hétfőn reggel sajtónyilvános bejáráson nézték meg a beruházást.

 



Víziközmű-felújításokkal indult a munka tavasszal, és kevesebb mint egy év alatt 1.313 méter út került felújításra és 967 méter kerékpárforgalmi létesítmény épült. Két új körforgalom épült a projekt részeként, a Zichy liget – Móri út csatlakozásánál és a Móri út – Szent Vendel utca kereszteződésben. Átalakult a Csitáry G. Emil utca csomópontja és kétirányú lett az Irányi Dániel utca.

Felsőváros egyik nagy sugárútja egyben a város egyik fontos bevezető útja is, így nem csak a környéken élők, de az agglomerációból érkezők életminőségét is jelentősen javítja a most elkészült Móri út felújítása – mondta el a Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

A projekthez kapcsolódóan korszerűsítésre került a közvilágítás, új buszmegállót és parkolóhelyeket alakítottak ki. A Barátság Háza előtti helyközi buszmegálló a Móri útra került, így a régi váró helyén fedett kerékpártároló létesül – ismertette Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

A fejlesztés keretében 1.313 méter út került felújításra, 967 méter kerékpárforgalmi létesítmény épült. A projekt Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program TOP-6.1.5-15 pályázata keretében valósult meg, 1 153 751 539 Ft-os támogatásból. A beruházást az Útéppark Kft. végezte el, akik nyílt közbeszerzésen nyerték el mindkét ütem megvalósításának lehetőségét.

 

 
< Előző   Következő >