Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Öttusa: Balogh a szövetség új elnöke, Vörös Zsuzsa az egyik alelnök Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. december 05.
Meglehetősen érdekes „befutóval” az a Balogh Gábor lett a Magyar Öttusa Szövetség új elnöke, akinek az indulása is csak pénteken vált véglegessé, hogy aztán a rendkívüli tisztújtó közgyűlés hétfői időpontjára a mindvégig az elnöki posztért kampányoló két jelölt, két rivális, Mizsér Attila és Vörös Zsuzsanna visszalépjen a javára és még csak el se induljon a posztért…

 

 

Az előzetes tervek szerint elnököt, alelnököt és elnökségi tagot választottak volna a közgyűlésen, ám a KSI módosításokat nyújtott be a napirendi pontokra vonatkozóan – ezeket egyhangúlag elfogadva visszahívták az összes tisztségviselőt, és teljesen új elnökséget, valamint felügyelő bizottságot választottak.

A MÖSZ tájékoztatása szerint az alábbi titulusokkal történt a teljes tisztújítás:

– elnök: Balogh Gábor (Magyar Diáksport Szövetség elnöke, többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes)
– általános alelnök: Tóth Zoltán (Magyar Diáksport Szövetség, alelnök)
– alelnök: Sárfalvi Péter (Károli Gáspár Református Egyetem sportigazgatója, világbajnok öttusázó)
– alelnök: Vörös Zsuzsanna (olimpiai bajnok, Eb és vb-győztes, a Volán Fehérvár szakosztály vezetője)

Elnökségi tagok:

– Fábián László (olimpiai bajnok, a MOB főtitkára)
– Bíró Péter (az NSÜ elnök-vezérigazgatója)
– dr. Sterbenz Tamás (a Testnevelési Egyetem rektora)
– Beke Zsuzsanna (Richter Gedeon Nyrt., PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató)
– Madaras Ádám (világbajnok)
– dr. Eleki Zoltán (a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség)
– Parrag Norbert (ezredes, Készenléti Rendőrség igazgatója)

Felügyelő bizottság tagjai:

– Antal Dénes
– Hegedűs László
– Lugosi Ákos

Hogy mi (vagy ki) állhat a hirtelen katonás megegyezés, a semmiből jött befutó, Balogh győzelmének, főképp az utolsó napokig kétesélyesnek tűnő verseny főszereplőinek hirtelen visszalépésének a hátterében, nincs hivatalosan megerősített információ, ám úgy tudjuk, nem az érintettek jó szívének és hirtelen jött konszenzuskészségének köszönhető a forgatókönyv ilyeténképpen való alakulása. Fogalmazzunk úgy, hogy a felsőbb sportdiplomáciai vezetés köreiben döntöttek úgy, hogy a sportági béke és a nyugodt olimpiai felkészülés jegyében ne a két nagy ellenfél egyike, hanem az elmúlt 11 évben a Magyar Diáksport Szövetséget irányító, egykori olimpiai ezüstérmes Balogh induljon el és nyerje is meg a választást. Így történt, „csont” nélkül, 65 küldött szavazatából 57 vokssal. Még az általános helyettes, általános alelnök is Balogh embere, az MDSZ-ben is vele dolgozó Tóth Zoltán lett.

A fehérvári legenda, Vörös Zsuzsa maradt a vezetésben, igaz az első számú általános alelnöki pozícióból egyet hátra lépve „csak” alelnök lett Sárfalvi Péterrel egyetemben, míg az egész feszültséget látszólag generáló, kirobbantó Mizsér Attila jövőbeli szerepéről nem szól a híradás. Persze nem lepődnénk meg, ha a béke jegyében Balogh őt kérné fel újra főtitkárnak.

Hogy mostantól béke honol majd a szövetségben, nem állítható, csak remélhető, mert olimpiai év jön, s eddig még csak két kvótája van Magyarországnak, ami korábban ilyenkor már három-négy szokott lenni általában. Ennek persze egyelőre nincs jelentősége, mert nemzetenként csak két-két férfi és női pentatlonista indulhat, és az egészen biztos, hogy a további 1-1 kvalifikáció össze fog jönni időben.

Akárhogy is lesz, egy a fontos: Párizsban is legyen magyar öttusázó a dobogón. Hajrá, magyarok!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >