Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Fehérvári Futballfesztivál: két ünnep között ismét foci a VOK-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. december 06.
Az év végén huszonharmadik alkalommal rendezi meg hagyományos futballtornáját a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület. A 23. Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál december 27. és 30. között zajlik majd a Videoton Oktatási Központban. A kupameccsek mellett két gálameccsre is sor kerül, a Videoton 60+ öregfiúk csapata a Fehérvár FC női labdarúgói ellen, még a Fehérvár FC utánpótlásában dolgozó edzők az RBD szurkoló csoport ellen lépnek pályára.

 

 

December 27. és 30. között idén is a futballdömpinget rendeznek a Videoton Oktatási Központban. A csapatok a két ünnep között a 23. Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futballfesztiválon több kupában is megmutathatják tudásukat. A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik az Amatőr, a Profi, a 38+ Öregfiúk, a Női, valamint az U11 és a Videoton Szurkolói Kupákat. A torna utolsó napján a szervezők két gálameccsel kedveskednek a nézőknek: december 30-án, szombaton előbb a Videoton 60+ öregfiúk csapata mérkőzik meg a Fehérvár FC női csapatával, majd délután a Red-Blue Devils szurkolói csoport játszik a Fehérvár FC utánpótlásában dolgozó edzőkkel, ahol olyan neveket is találhatunk, mint Simek Péter vagy Sitku Illés. A Futballfesztivál idén is az egész család számára remek kikapcsolódást nyújt, a futball mellett első ízben lesz lehetőség jógaoktatásra is.

Juhász László, a torna főszervezője kedden délután a Videoton Oktatási Központban adott tájékoztatást a torna részleteiről. Elmondta, hogy idén is nagyon sokan jelentkeztek a Futballfesztiválra, az Amatőr Kupára például annyira, hogy most is épp a mezőny bővítésén dolgoznak. „Korábban Fehérvár testvérvárosait is sikerült megszólítani, de a pandémia és a háború közbeszólt, így idén egy kicsit szűkebben leszünk. Mondhatjuk, hogy határokon belül maradunk, mégis határokon túl nyúlunk, hiszen érkezni fog csapat Kárpátaljáról, Délvidékről és Erdélyből is.” – fogalmazott Juhász László, aki örömét fejezte ki, hogy az idei kiírásra egy új generáció is jön a VOK-ba, egyre több a fehérvári csapat, jövőre pedig akár egy emelt létszámú Futballfesztiválban is gondolkozhatnak. A torna színvonaláról sokat elmond, hogy idén is számos a Nemzeti Bajnokságban szereplő játékos lép pályára a Profi Kupában, akik garantáltan magas színvonalú, összeszokott futballt mutatnak be.

„Valamennyi sportkedvelő székesfehérvári nevében nyugodtan mondhatom, hogy már alig várjuk a két ünnep között Futballfesztivált.” – nyilatkozott Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnok. Elmondta: nagy öröm látni, hogy milyen sokan sportolnak évről évre és milyen sokakat mozgat meg a foci. Bejelentette továbbá, hogy egy új programelemmel is szeretnének kedveskedni a kilátogatóknak: az idén jógaoktatáson is részt vehetnek a futballtorna résztvevői. Ennek részletei még egyeztetés alatt vannak, azonban Östör Annamária mindenkit arra biztatott, hogy éljen a lehetőséggel, és vegyen részt a jógán.

Juhász László tájékoztatása szerint a Futballfesztivál mezőnye már majdnem teljes, a Profi Kupában még akadnak kiadó helyek, valamint a ketrecfocira is folyamatosan várják a jelentkezőket. A nevezés részleteiről a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, a https://www.videotonfcf.hu/ honlapon, valamint a 06-20-477-8731-es telefonszámon érdeklődhetnek a csapatok. A mérkőzések pontos kezdései dátumai hamarosan elérhetőek lesznek az egyesület honlapján.

A belépődíj a szerdán, csütörtökön és pénteken 1000, pénteken pedig 1500 forint lesz. Jegyeket a helyszínen lehet váltani, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >