Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A zene mindenkié – Karácsonyi koncertre készül a Szent Kristóf Ház zenekara Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. december 09.
Ismerős karácsonyi dallamok foszlányai szűrődnek ki a Szent Kristóf Ház egyik termének ajtaja mögül. A csengő-bongó hangszerek hangjai olykor hangos kacagássá válnak, máskor meg a zenei abc hallható. A csengettyűvel, boomwhackers-szel, ütőfával és triangulummal a kézben, a kottára koncentrálva, Mini vezetésével próbál Zsófi, Zita, Niki, Lalu, István, János, Peti és Attila.

 

A Szent Kristóf Ház zenekarának tagjai idén több városi rendezvényen is felléptek, és a pápalátogatás alkalmával egy különleges imát játszottak el Budapesten, a Rózsák tere templomban. A zenekar tagjai hetente próbálnak. Ottjártunkkor már a karácsonyi koncertre készültek. Ebbe a próbába hallgatunk bele az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában, és megismerjük Papp Zoltánné Mártát, vagy ahogy a városban sokan ismerik, Minit, aki széles mosollyal, bátorító szavakkal, határtalan jókedvvel és szeretettel fordul a különleges képességű fiatalok felé.

A színkottát is két, az Ezredéves iskolában végzett lány kérésére tanulta meg és építette bele a heti foglalkozások sorába. A Kodály iskolában szerzett tudásának köszönhetően ügyesen – ahogy ő mondja: sokkal inkább bátran – hangszerel és teljesíti a zenekar tagjainak kérését egy-egy dal kapcsán. Arról, hogy a fogyatékkal élő fiatalok számára mit jelent ez a zenekar, a csoport vezetőjeként így fogalmazza meg: a számok, a színek, a tempó, a ritmus a zene nyelvén fejleszt, a közösségi lét ösztönzi az együttműködést, a társakkal való kommunikációt. És ennél még sokkal, sokkal többet: a dallamok világában mind eggyé válunk.

Az ÖKK Podcast adásában választ kapunk arra a kérdésre, kinek mit ad a közös muzsikálás? Izgulnak-e a fellépések előtt? Hogyan készülnek a kották? Mi jelent nehézséget egy-egy dallam tanulásánál? Azt is megtudhatjuk, milyen meglepetéssel készülnek az idei karácsonyi koncertre.

A beszélgetés meghallgatható az ÖKK Podcast hangzó oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >