Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ICEHL: az Asiago legyőzésével élen a Volán! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. december 09.
A Vorarlberg hétközi legyőzését követően péntek este sem lassított az osztrák nemzetközi jégkorong ligában, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. A Volán az olasz Asiagót verte Kuralt mesterhármasával és a végén szép szólógólt (ez volt az AV19 100. gólja ebben az idényben) szerző Németh Kristóf találatával 4-2-re, ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést az alapszakasz tabelláján!

 

 

Kiss Dávid alakulata nem játszott igazán jól, de az akarással,  küzdőszellemmel nem volt probléma, így 0-1-et követően a meccs közepén egyenlített, majd nem sokkal később a vezetést is megszerte a kapu előtt ezúttal nagyszerűen koncentráló Kuralt góljaival. A szlovén válogatott támadó a záró 20 perc elején is betalált, amivel tulajdonképpen bebiztosította csapata sikerét.

A hajrában még emberelőnyben visszajött egy találatra a vendégcsapat, ám mielőtt nagyon reménykedhettek volna egy esetleges hosszabbításban, jött a fiatal Németh Kristóf, aki góljával végleg lezárta a meccset.

Mivel a Salzburg nem lépett jégre, a fehérvári siker azt is jelenti, hogy vasárnapig biztosan az élen állnak Háriék, amire két éve volt legutóbb precedens, amikor végül a döntőig meneteltek. A Volánnak a következő mérkőzésen – ugyancsak vasárnap – a dél-tiroli Pustertal vendégeként nyílik alkalma először pozíciója megvédésére. Ehhez egy hosszabbításos siker kell minimum, ha a Salzburg és a Linz is hibátlanul lehozza a maga találkozóját az Innsbruck és a Bozen ellen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >