Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sokszor hatékonyabbak a polgárőrök, mint a rendőrök
Sokszor hatékonyabbak a polgárőrök, mint a rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

ImageJobban bíznak a zámolyiak a helyi polgárőrségben, mint a rendőrségben. Ez derült ki legalábbis a 10. megyei polgárőr napon, amelyet Zámolyon rendeztek meg. A programra Fejér megye mintegy hatvan tagszervezetéből, több, mint ezer főt számláló vendégség érkezett. A zenés-táncos-gyermekfoglalkozásokkal dúsított rendezvényen fergeteges volt a hangulat.

 

A helyi Polgárőrség vezetője, Antal István szerint a faluban igencsak érezhető a polgárőrség visszatartó ereje a bűncselekmények tekintetében. Ez főként annak köszönhető, hogy sokszor sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint a rendőrség.

 

Image
.

Nemrég például a helyi mezőgazdasági Rt-től valaki ellopott egy vas alkatrészt. A tolvajt a polgárőrök találták meg. A cég hálája jeléül egy gépjárművet ajándékozott az önkénteseknek, akik azóta is ezzel járják a falut.

 

Image
.

Munkájukat a rendőrség is elismeri: hóátfúváskor szinte mindig megkérik őket arra, hogy vonuljanak ki, és zárják le a Zámoly-Székesfehérvár közötti utat, s működjenek közre a helyzíni biztosításoknál. Néhány hete elkezdődött a Zámolyi út felújítása. A markológépek pedig találtak egy robbanótestet, amelyhez a polgárőröket riasztották először.

 

Image
Fotó: Brunner Edit

Robbanószerkezetekkel egyébként többször is találkoztak már az elmúlt évek során: a II. világháborúban három hétig állt a front Zámolyon. Így a környéken rengeteg robbanótest található. Ezek főként a mezőgazdasági gépek munkájakor, illetve a házak alapásásánál kerülnek elő. Ilyekor jönnek a Polgárőrök, akik őrzik a veszélyes tárgyat, és – szükség esetén - „kiterelik” az embereket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >