Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A világ leghíresebb csókjának a nyomába eredhetünk pénteken a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. december 20.
Gustav Klimt A csók című világhírű festményét és annak titkait ismerhetjük meg a Barátság moziban az Exhibition On Screen című művészettörténeti sorozat következő epizódján. A december 22-én 18.00 órakor kezdődő vetítésre még lehet jegyek váltani a filmszínház weboldalán.

 



Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival, a valódi arannyal, a díszítő mintákkal. Ez Gustav Klimt (1862–1918)  legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. A művész imádta a nőket, akik művészi alkotásai legnagyobb múzsái voltak. Ő maga sosem házasodott meg, de különböző kapcsolataiból 14 gyermeke született.

Az Exhibition On Screen című művészettörténeti sorozat következő dokumentumfilmjéből megtudhatjuk, hogy mi áll a népszerű festmény vonzereje mögött, illetve ki volt és milyen életet élt a festmény botrányos életű alkotója? Ezeket a kérdéseket járja körül a december 22-én, pénteken 18 órakor kezdődő vetítés a Barátság moziban.

További részletes leírás és a jegyvásárlási lehetőség elérhető az alábbi linken: Egy híres csók nyomában (baratsagmozi.hu)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >