Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Öttusa: Kovács Sarolta hivatalosan is visszavonult Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. január 02.
Hivatalosan is bejelentette visszavonulását a magyar női öttusa legutóbbi olimpiai érmese, az egyéniben világbajnok, csapatban és váltóban pedig többszörös Eb- és vb-győztes Kovács Sarolta. A székesfehérvári kiválóság – aki immár a város díszpolgára is – a bronzérmet hozó 2021-es tokiói olimpia óta nem versenyzett, ami nem is csoda, hiszen előbb pihent, majd gyermeket szült és anyaként teljes mértékben a családra és a kicsire összpontosít. Ennek megfelelően nem keltett meglepetést a visszavonulás híre.

 

 

Kovács Saci a közelmúltban már segítette a Volán Fehérvár utánpótlását, s a jövőben is ezt teszi, immár főállásban, mint lövőedző. A fehérvári klubban, amelynek öttusa szakosztályát a sportág másik Volános női legendája, Vörös Zsuzsanna igazgat, Saci beszállásával tovább erősödik az amúgy is nemzetközi hírű utánpótlásnevelés, amely által a világ legeredményesebb klubjai közé került a Volán.

Itt nem árt kiemelni, hogy a magyar öttusasport mindkét olimpiai érmese a fehérvári klubban nevelkedett és annak színeit is képviselve szerezte dicső címeit. Vörös Zsuzsán és Kovács Sacin kívül még egyetlen más magyar hölgynek nem sikerült a dobogóra állnia a legrangosabb sporteseményen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >