Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Requiem a Don hőseiért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 08.
Február 15-ig várják a pályaműveket arra a vers- és prózaíró pályázatra, amelyet középiskolás diákoknak hirdetett meg a Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség. A „Requiem a Don hőseiért” című kiírás legjobb alkotásait értékes pénzjutalommal díjazzák.

 

 

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet offenzíva a Don-kanyarban, amelynek következtében a 2. hadsereghez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 130 ezren sebesültek, haltak meg, vagy estek fogságba. A 80 éves évforduló kapcsán tavaly hirdetett vers- és prózaíró pályázatot a Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség. A pályázat legjobbjai értékes pénz-, illetve könyvjutalomban részesülnek, továbbá – a megfelelő számú részvétel és színvonal esetén – részesei lehetnek egy tervezett antológiának.

A Kárpát-medencei középiskolásokat megszólító kiírás szerint a műveket még február 15-ig lehet beküldeni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre, vagy postai úton eljuttatni a Társaság címére (8000 Székesfehérvár, Kossuth L. u.14.). A borítékra rá kell írni „Requiem a Don hőseiért”.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >