Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nem elégedettek a hazai igazságszolgáltatással az emberek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 28.

ImageA múlt héten elindított „Körkérdésünk” annyira megtetszett olvasóinknak, hogy többen is jelezték – várják a folytatást. Ezért most is kiválasztottunk egy témát: arra voltunk kíváncsiak, hogy milyennek látják a magyar emberek a hazai igazságszolgáltatást? Korrektnek? Korruptnak? Gyorsnak? Lassúnak? Az eredmény lehangoló – de valahogy számítottunk is erre.

 

„Nem tartom megbízhatónak a hazai igazságszolgáltatást. És főként azért nem, mert ugyanolyan jellegű esetekben is különböző mértékű ítéletek születnek, és másod, valamint harmadfokon is merőben más ítéletet hoznak.” – véli Enyedi Béla.

 

Image
Enyedi Béla

Dr. Valler József szerint: „A megbízhatóságát oly szempontból, hogy tisztességes –e, teljesen korrektnek tartom. Oly szempontból viszont, hogy lassú, és elhúzza a döntéshozatalt - megbízhatatlannak vélem. Egy jó igazságszolgáltatás gyors, következetes, és egy éven belül lezárja ügyeit. A magyar igazságügy viszont nem ilyen.”

Tamás István pedig így válaszolt kérdésünkre: "Az igazság egy felrobbant idegállapot, vagy csupáncsak megfogalmazás kérdése! Ebben az országban nem volt rendszerváltás. A hazai igazságszolgáltatás mellékvágányon fut és mihamarabb szükséges lenne a változásra.”

 

Image
Tamás István

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3653&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >