Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ICEHL: megint a véghajrában úszott el a Volán meccse Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. január 10.
Nagyon elszakadt valami a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapatánál. Az az alakulat, amely december közepéig parádézott az osztrák bázisú bajnokság, az ICEHL alapszakaszában, s komoly előnnyel állt az élen, hirtelen megtorpant. Jött a karácsonyi bejgli és a szilveszteri pezsgő időszaka, ami nagyon megárthatott a társaságnak, mert a december 21. óta lejátszott hét mérkőzéséből hatot elvesztett, így mostanra visszacsúszott a 3. helyre, s csak azért nem lejjebb, mert az üldözők is gyakran hullajtottak pontokat. Kedden este éppen a négyes vereségszériából érkező HC Bozen nyert a Raktár utcai csarnokban 5-3-ra.

 

A bolzanói alakulat ellen – hasonlóképpen az elmúlt hetek többi összecsapásához – újra a meccs végét rontotta el nagyon Kiss Dávid gárdája, az utolsó bő két percben bekapott két gól pecsételte meg a sorsát, pedig ebben is bőven benne volt akár a 3 pont megszerzése is.

Az 5. percben a vendég dél-tiroliak szereztek vezetést Frank Daniel találatával, aki végül csapata hősének bizonyult, mivel összesen háromszor köszönt be Roy kapusnak. Nem örülhetett sokáig, mivel bő fél perccel később Phillips egyenlített, sőt, újabb 4 minutum elteltével már a Volán vezetett 2-1-re Bartalis jóvoltából! 24 percen át nem esett újabb gól, aztán jött viszonylag gyorsan kettő: előbb Mantenuto egalizált, majd újra Bartalis járt túl Vallini kapus eszén.

3-2-es fehérvári vezetéssel „csúsztak neki” a küzdő felek a hajrának, amelyben előbb Frank egyenlített, majd 2 perccel a befejezés előtt a vezetést is visszavette, 52 perc után először. Ha nem írom le, a sportbarátok talán akkor is kitalálnák, mi történt a legvégén: Kiss Dávid lehívta Roy kapust, hogy emberfórban próbáljon legalább még egyenlíteni együttese, ám a menetrendszerű gólt nem az ő csapata, hanem az üres hazai ketrecet bevéve egy eladott korongot követően a látogatók szerezték.

Végzetes baj még nincs, a korábbi jelentős előnyéből annyit mindenképpen profitál a kék-fehér gárda, hogy legalább a dobogós pozícióját tudja még tartani legalább kettő, illetve három mérkőzésen át, annyi fórja még van a Linz, Bozen, Innsbruck, Villach négyesfogat előtt.

A következő körben sem lesz egyszerű még a pontszerzés sem, mivel a legnagyobb mumus, a Red Bull Salzburg vendégeskedik majd az „Ördögkatlanban” január 12-én, pénteken 19.15-kor. Az az RBS, amelyet két éve képtelen legyőzni a Volán.

Nem volt sokkal több szerencséje a „kisvolánnak” sem. A FEHA19 az Erste Ligában a listavezető Ferencváros vendégeként (is) remekül helyt állt, alaposan megszorongatta a jóval esélyesebb ellenfelet, amely végül csak hosszabbításban tudott 3-2-re felülkerekedni Anatolij Bogdanov csapatán, amely kétszer is vezetett Zezelj és Ambrus góljaival.

Az 1 szerzett pont mindenképpen dicséretes, még akkor is, ha ezzel sem tudott ellépni a 10. helyről a FEHA19, viszont csak egyetlen ponttal van lemaradva a megyei rivális Dunaújvárostól, amely ráadásul három mérkőzéssel többet játszott.

A következő találkozón, január 12-én, pénteken 18.40-kor a másik favorit, a 2. helyen álló BJAHC otthonában próbál újabb bravúrpontot, pontokat csipegetni a „kisvolán”, majd vasárnap jön a DAB elleni „6 pontos” derbi, hazai környezetben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >