Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Január a zenés színház jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. január 11.
Noha sokan még csak most kezdenek felocsúdni az ünnepek utáni álmos-lassú télből, az ARSO-nál elindul az év, és nem is akárhogy. A fehérvári szimfonikusok az év első hónapját a zenés színháznak szentelik ifjúsági beavató hangversennyel, kortárs interaktív koncerttel, és az ARS Regia bérlet keretén belül Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának koncertszerű operaelőadásával.

 

 

A félévi bizonyítványok kiosztása előtt, január 18-án és 19-en az ifjabb korosztály betekintést nyerhet a zenés színház rejtelmeibe. A PartiTúra sorozat harmadik hangversenyén a Határtalan hangokkal ismerkedhetnek meg Dobri Dániel idegenvezetésével az ARSO-székházban.

A Magyar Kultúra Napját január 20-án, szombaton ünnepli az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Kérdezd a zeneszerzőt! sorozat harmadik koncertjével, ahol a zenés színház sokszínűségével és ősbemutatók sorával ismerkedhet meg a közönség. A rendhagyó hangversenyen Kéringer László énekművész, a kortárs és a barokk zene nemzetközileg is elismert előadója hangszereket utánoz majd és „énekbeszél” is nekünk, valamint megmutatja, hogy nincs nagy különbség egy kortárs musical, egy kamaraopera és egy barokk oratórium között. Az emberi hang határtalansága Antonio Caldara, Georg Friedrich Händel, Claudio Monteverdi, Balogh Máté, Bella Máté, Dobri Dániel, Dukay Barnabás és Sáry László kompozícióin, valamint Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály és Nemes Nagy Ágnes versein keresztül jelenik meg. Az interaktív koncert során Dobri Dániel, az ARSO kortárs művészeti vezetője vitaindító kerekasztal-beszélgetésre hívja a közönséget Balogh Máté és Bella Máté zeneszerzőkkel együtt, ezúttal a kortárs zenés színház szerepével kapcsolatban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar progresszív beavató hangversenye igazi ráhangolódás lehet Mozart: Szöktetés a szerájból című daljátékának január 29-i székesfehérvári bemutatójára is!

Műsor:
G. F. Handel: Comfort Ye, Every Valley (ária a Messiásból)
Antonio Caldara: Vinto é lo sdegno barbaro e fiero (recitativo és ária a Szent István Oratóriumból)
Claudio Monteverdi: Laudate Dominum
Sáry László: Mirigy monológja (részlet Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámájából)
Dukay Barnabás: Aludjatok... (monódia tenor hangra)                                                                                                                                                Dobri Dániel: Nárcisszusz (ária az Egy másik Róma c. kamaraoperából – Nemes Nagy Ágnes versére) – ősbemutató
Bella Máté: Júdás áriája (ária a Passióból) – ősbemutató
Balogh Máté: Lilla és a vitéz (Csokonai Vitéz Mihály versére) – ősbemutató

Közreműködik: Kéringer László énekművész
Vezényel: Sándor Szabolcs,a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakának zenei vezetője
Házigazda: Dobri Dániel zeneszerző, az ARSO kortárs művészeti vezetője

Az új év tehát lendületesen indul az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnál, további információk és jegyrendelés a www.arso.hu honlapon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >