Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mesterek és tanítványok - népművészeti kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 12.
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szakköreinek munkáiból nyílik nagyszabású kiállítás január 13-án, szombaton 10.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Mesterek és tanítványok című tárlatot január 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Az Egyesület 13 felnőtt szakkört és egy gyermekszakkört működtet, felölelve számos népi kézműves mesterséget. A „Hagyomány - Érték – Örökítés II.” című program keretében megnyíló kiállítás a foglalkozásokon készült alkotásokból mutat be válogatást, lesznek többek között kosárfonó, bőrműves, bútorfestő, nemezes, gyöngyfűző, szőttes és varrt munkák.

A kiállítást Devecz Erzsébet Zsuzsanna, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg, közreműködnek a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola tanulói. A tárlat 2024. január 15-26-a között hétfőtől péntekig, 10-től 17 óráig, szombatonként pedig 9-től 15 óráig látogatható a Szent Cecília teremben. A kiállítás Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház  támogatásával valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >