Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
József és testvérei a középpontban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageA Pusztavámi Római Katolikus Egyházközség már nyolc éve szervez táborokat a helyi fiatalok számára. A programokon idén hatvanan vettek részt, akik hat napot töltöttek együtt a Vértesben: pár percre az otthonuktól és mégis távol a megszokott hétköznapoktól.

 

„Felelősnek érezzük magunkat, hogy mindazt, amit kaptunk, és megélünk, az továbbadjuk gyermekeinknek és a körülöttünk élőknek. Úgy gondoljuk a megélt minta a leghitelesebb tanúság.” – nyilatkozta honlapunknak Staudt Gábor, a tábor fő szervezője, aki azt is elmondta, hogy az alaptéma idén a bibliai József története volt, középpontban pedig a nagycsalád.

 

Image
.

József életén keresztül a gyerekek egy kicsit kipróbálhatták, hogy milyen lehet nagycsaládban élni. Találkozhattak a kölcsönös egymásrautaltság, a segítségnyújtás örömeivel, nehézségeivel. A családias légkörben szervezett játékok, kézműves foglalkozások, beszélgetések, éneklések, izgalmas napi feladatok, túrák mind-mind életszerűvé tették a bibliai történetet.

 

Image
Fotó: Staudt Gábor

A szervezők a tábor résztvevőit három vegyes korosztályú családdá bontották szét, s ezen belül három korcsoportban dolgozták fel a bibliai történetet. Minden napnak megvolt a kulcsszava, amely köré a nap eseményeit rendezték.

Staudt Gábor szerint a játékos feladatok, beszélgetések, közös áhítatok elősegítették a mondanivaló megértését, megélését.

 
< Előző   Következő >