Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Magyar Himnusz címmel nyílik összművészeti kiállítás Kárpát-medencei alkotók munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 19.
Magyar Himnusz címmel nyílik kiállítás Kárpát-medencei, keresztény, kortárs magyar alkotóművészek munkáiból Székesfehérváron, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány szervezésében. Az esemény január 20-án, szombaton 15 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlat február 24-ig látogatható a Szent Korona Galériában.

 



A Józsa Judit Művészeti Alapítvány nemzeti imádságunk születésének 200. évfordulója tiszteletére, Magyar Himnusz címmel hirdetett képző-, nép- és iparművészeti pályázatot kizárólag profi alkotók számára. Emellett felkérték a részvételre a Kárpát-medencéből és az anyaországból kiemelkedően alkotó kortárs, keresztény magyar művészeket is. A Himnusz a magyar nemzeti identitás, a közösségi emlékezet, a hazaszeretet, a hazafiság, a hősiesség, az önfeláldozás és az összetartozás erejének megtestesülése. A tárlat célja megmutatni, hogy mit üzen napjainkban Kölcsey Ferenc legnagyobb hatású költeménye a kiállított műalkotásokon keresztül.

A január 20-án, szombaton 15 órakor kezdődő megnyitón köszöntőt mond Spányi Antal székesfehérvári püspök, a kiállítást Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a tárlat kurátora ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A kiállítás február 24-ig látogatható a Szent Korona Galériában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >