Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Balaton fővárosába költözött a Kodolányi János Főiskola
A Balaton fővárosába költözött a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 30.

ImageSiófokra tette át székhelyét a Kodolányi János Főiskola - igaz, csak néhány napra. A KJF siófoki intézményének Petőfi sétányon található gyönyörű épülete és a nagystrand a nyár folyamán sokszínű programsorozat központja, nyílt napokkal, térzenével, gasztronómiai bemutatóval vetélkedőkkel, játékokkal. Szondy Réka sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az oktatási központban az intézmény egyik legkedveltebb szakán, a turizmus-vendéglátás szakon lehet tanulni.

 

Az iskola saját tankonyhával, tanétteremmel és vitorlással rendelkezik, így a hallgatók élő idegenforgalmi környezetben sajátíthatják el a turizmus és a vendéglátás fortélyait.

A KJF Siófoki Oktatási Központja a gasztronómia fellegvára, erről bárki személyesen is meggyőződhet, ha ellátogat a július 30-án és augusztus 1-jén megrendezésre kerülő nyílt napokra. Itt személyesen is kérdezhetnek, megismerkedhetnek az intézménnyel, ízelítőt is kapnak a tankonyha kínálatából, azaz belekóstolhatnak a KJF-es életbe mindazok, akik tovább szeretnének tanulni, de esetleg nem nyertek felvételt a július 23-án nyilvánosságra hozott ponthatárok alapján.

Image
.

A pótfelvételi keretében augusztus 10-ig még beadhatják jelentkezési lapjukat a Kodolányi János Főiskolára is. A július 30-i nyílt nap más szempontból is különleges lesz. Délután 2 órától egy különleges rekordkísérletre is sor kerül a KJF épülete mellett található siófoki nagystrandon. Hetek óta zajlik már a Kodolányi kreatív versenye, ahol a főiskola levél formájú logóját kell ötletes, vicces formában megjeleníteni.

Ennek keretében lesz egy nagyszabású közös logóépítés, ahol a résztvevők megpróbálják kirakni az ország legnagyobb Kodolányi logóját. A rekordkísérlet után egy zenei program várja az érdeklődőket, a Kodolányi meghívására ugyanis hazánkban tartózkodik a San Salvo-i Fúvószenekar. Az olasz együttes fél 5-től a Petőfi sétányon végigvonulva zenél és ad koncertet.

A kulturális programok és nyílt napok mellett a siófoki nagystrandon augusztus 1-ig nyugágyakkal, napernyőkkel kialakított Kodolányi plázson pihenhetnek a fiatalok, ahol többféle ajándékért, strandfelszerelésért játszhatnak is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >