Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Január 27-én kísérik utolsó útjára dr. Lukács Lászlót
Január 27-én kísérik utolsó útjára dr. Lukács Lászlót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 26.
Január 27-én, szombaton 11.00 órakor a Budai Úti Református templomban vesznek végső búcsút dr. Lukács Lászlótól. Székesfehérvár kulturális-tudományos életének meghatározó személyisége, néprajzkutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szent István Király Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa december 29-én hunyt el.

 



Dr. Lukács László 1974-től tevékenykedett néprajzkutatóként a Szent István Király Múzeumban, ahol feleségével, dr. Demeter Zsófiával egy időben kezdtek el dolgozni. 1984-2006-ig néprajzi osztályvezetőként, majd 2007-től főtanácsosként látta el a feladatait, 2008-tól az intézmény főmuzeológusa volt.

Dr. Lukács László fő kutatási területe Közép-Európa néprajza, népi építészete, a tanyák, a szőlőkultúra, a népszokások, a történeti mondák, a céhes ipartörténet, az iparosok hagyományai, valamint a Kárpát-medencei táj- és népkutatás volt. Évtizedek óta meghatározó alakja volt a múzeumnak, távozásával fájó űrt hagyott maga után. A neves szakembert Székesfehérvár Önkormányzata és a Szent István Király Múzeum saját halottjának tekinti.

Dr. Lukács Lászlótól 2024. január 27-én, szombaton 11 órakor vesznek végső búcsút a Budai Úti Református templom kolumbáriumában.

 
< Előző   Következő >