Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A legszebb német könyvek gyűjteménye és a nagybányai festők képeslapokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 06.
Az alapvető könyvtári szolgáltatásokon túl februárban is számos programmal és kiállításokkal várják az olvasókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtárai. A Tolnai utcában nagybányai festők munkáiról készült képeslapokat, a Központi Könyvtárban pedig A legszebb német könyvek 2023 vándorkiállítást láthatják az érdeklődők.

 


Sárosi István képeslapgyűjteményéből már sok becses darabot megismerhettek az elmúlt években a fehérváriak.  Ezúttal a nagybányai festők munkáit ábrázoló darabokat mutatják be a Tolnai utcai Tagkönyvtárban. A kiállítás 2024. február 1-29. között nyitvatartási időben látogatható.

Február 6-ától egy vándorkiállítás érkezik a Központi Könyvtárba. A legszebb német könyvek 2023 című válogatás a tavaly német nyelven megjelent, válogatott kötetek között kalauzolja az olvasókat. „A versenyt 1929-ben alapították és 1966 óta a Stiftung Buchkunst Alapítvány gondozza. Két szakértői zsűri választja ki az év 25 legszebb kötetét, amelyek példaértékűek a tervezés, a koncepció és a feldolgozás terén, illetve a tervezési és gyártási lehetőségek széles skáláját mutatják be.” – írja a budapesti Goethe Intézet. A 2023-as év díjazott alkotásait havonta más-más városban, könyvtárban – februárban éppen Székesfehérváron – vehetik kézbe a szép könyvek szerelmesei. A köteteket a Bartók Béla téri épületben, a Felnőtt kölcsönző részlegen február 29-ig láthatják az érdeklődők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >