Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyelvi tábor nagycsaládos, illetve egyedülálló szülők gyermekeinek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 03.

ImageAz Öreghegyi Rk. Egyházközség Karitász csoportja idén nyáron ismét megrendezi angol-német nyelvi foglalkozásait az általános iskola 7., 8. ill. 5., 6. osztályát végzett tanulók számára. Azoknak, akik nagycsaládos, vagy egyedülálló szülők gyermekei, tehát nem sok lehetőségük adódik arra, hogy pihenéssel, kirándulással és különböző érdekes foglalkozásokkal töltsék a nyarat. (A nyelvi táborokról nem is beszélve.)

 

A ma kezdődő programsorozatot Dienesné Fluck Györgyi, Horváth Miklós Csaba, dr. Bezzegi Pál és Östör Mária önkormányzati képviselők is támogatták, akiknek az egyik fő szervező, Kádár Katalin ezúton is köszönetét fejezi ki.

A tábor helyszínéül A Szabadművelődés Háza szolgál, ahol a termeket az igazgatónő, Kiss Dorottya térítésmentesen bocsátotta a diákok rendelkezésére. Kádár Katalin, az Öreghegyi Karitász csoport egyik önkéntese elmondta honlapunknak, hogy a nyelvi foglalkozások augusztus 3. – augusztus 14-ig tartanak, napi 4 órában, s péntekenként kirándulásokon vesznek részt. Az 5., 6. osztályosoknak pedig a 2 nyelvóra után kézműves foglalkozásokat tartanak.

A nyelvórák, kézműves foglalkozások, étkezések és a kirándulások költségeit a karitász csoport – Székesfehérvár MJV. Közgyűlése által kiírt – Ifjúsági Alap pályázatán nyert összegből, valamint a 13., 14., 15., 16.sz. vk. képviselőinek felajánlásából és az Öreghegyi Plébánia juttatásából fedezi. A tanulóknak a nyelvi és kézműves táboron való részvétel ingyenes.

A szervezők a táborra olyan gyermekeket vártak, akik szorgalmasak, fegyelmezettek, a kirándulásokon a látnivalók iránt érdeklődők és szívesen gyakorolnák – iskolán kívül is – a választott idegen nyelvet, de szüleik - anyagi nehézségek miatt: nagycsaládosok, egyedül álló szülők - nem tudnak különórákat fizetni. Nekik bizonyára nagy segítséget jelent, hogy a szünidő 2 hetében – a tartalmas kikapcsolódás mellett – a rendezők étkezést is biztosítanak a gyermekeknek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >