Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Alba: hazai győzelem az újonc ellen
Alba: hazai győzelem az újonc ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. február 12.
Nem sikerült túl jól az Arconic-Alba Fehérvár számára a múlt heti, körmendi kiruccanás, amelyen elszenvedte harmadik vereségét ebben a bajnoki szezonban a férfi kosárlabda NB I felsőházában. Alejandro Zubillaga együttese szombaton hazai környezetben javított, 101-90-re verte az NKA Universitas Pécs alakulatát, s továbbra is úgy áll a 2. helyen a Falco mögött a tabellán, hogy már nem is lehet rosszabb ennél a pozíciónál az alapszakasz végéig, még akkor sem, ha a hátralévő hat meccsét elbukná.

 

Ezúttal Dickey volt a legeredményesebb Albás a maga 21 pontjával (ami mellé 7 lepattanót is begyűjtött), de még rajta is túltett Chambers, aki 20 pontja mellé 13 asszisztot tudott felmutatni, ami 39-es VAL-mutatót hozott számára. Ugyancsak 20 pontot szórt Vojvoda, míg Barnett 12, Philmore pedig 10 egységet termelt.

A szombati összecsapáson Dickey szerezte az első pontot, majd fordítottak a pécsi egyetemisták, s bár az Alba visszavette a vezetést, végül – nem érdemtelenül – a vendégek húzták be 26-21-re az első etapot. A folytatásban még növelni is tudta előnyét a pécsi csapat, amely 11 ponttal lépett meg, ám ekkor összekapta magát a hazai alakulat, koncentráltabbá vált a produkciója védekezésben és a támadások befejezésénél is, így 29-40 után bő 5 perc alatt egy 22-7-es rohanással 51-47-re fordított és onnantól kezdve vigyázott is a vezetésére.

A harmadik harmad hajrájában már 78-60 is állt az eredményjelzőn, végül azonban nem nyílt tovább az olló, 11 ponttal, magabiztosan győzött az Alba, amely a következő mérkőzésén, február 14-én, szerdán 18.00 órakor Kaposvárott vendégszerepel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >