Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow In memoriam Szurdi Miklós (1950-2024)
In memoriam Szurdi Miklós (1950-2024) Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 12.
Szomorú hírrel indult a hét, 73 éves korában elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, a Vörösmarty Színház korábbi igazgatója.

 


Szurdi Miklós 2003. augusztus 1-jétől 2008. július 31-ig vezette a székesfehérvári teátrumot. Nevéhez számos nagyszabású, népszerű és teltházzal futó produkció fűződik. Szakmai munkáját a város és közössége „Pro Theatro” díjjal ismerte el.

Szerettei, kollégái felé Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András tolmácsolta a közösség nevében a részvétet. „Szurdi Miklós rendezőként és intézményvezetőként is beírta magát városunk színháztörténetébe, rendezései Shakespeare klasszikusaitól a modern musicalekig hoztak szellemi és lelki feltöltődést a közönségnek. Nevét és munkásságát természetesen nem csak a fehérvári, de az országos publikum is jól ismerte, hiszen a világot jelentő deszkák mellett a képernyőkön át is alkotott.” – írja közösségi oldalán a városvezető.

Nevéhez országosan is számos színházi és filmes produkció fűződik. Olyan sorozatokat rendezett, mint a Família Kft. vagy a Linda. 2010-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki. Hosszú, sok fontos állomáson át vezető és a hazai mellett nemzetközi hírnevet is hozó pályát tudhat magáénak. Az elmúlt bő fél évben pedig az erdőkertesi Faluház és Könyvtár vezetője volt.

Hosszantartó, komoly betegségét méltósággal viselte. Távozásával fájó űrt hagyott maga után.

Emlékét megőrizzük!


A Pro Theatro díjas alkotóval 2008-ban készült hosszabb interjú a városi honlapon olvasható.

 
< Előző   Következő >