Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Állandó nyitvatartással és sok újdonsággal várja a szurkolókat a Vidi Múzeum
Állandó nyitvatartással és sok újdonsággal várja a szurkolókat a Vidi Múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. február 18.
Többek között időszaki kiállításokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal és Vidi-legendák által vezetett tárlatvezetésekkel várja a szurkolókat a Vidi Múzeum. A részletekről pénteken délután az Önkormányzat és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatón számolt be.

 

 

Az előkészületeket követően Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának égisze alatt megkezdi működését a Vidi Múzeum. A szakmai feladatokat a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. látja el, mely jól ismeri már a stadiont és környékét, hiszen az itt található Sóstó Látogatóközpont üzemeltetéséért is ők felelnek, korábban pedig stadiontúrákat is szerveztek a Sóstói Stadionban. A Vidi Múzeum új korszakát az is jelzi, hogy mostantól állandó nyitvatartással várják a szurkolókat: keddtől szombatig 9.00 és 17.30 óra (ebédidő: 12.30-13.00) között tartanak nyitva.

Az állandó nyitvatartás egyben azt is jelenti, hogy a múzeumban ezentúl jegyet és bérletet is válthatnak majd a szurkolók, akár a mérkőzések előtti órákban is. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. számos időszaki kiállítással, gyermekprogrammal, interaktív játékokkal készül, de lehetőség lesz focis tematikájú szülinapokat is tartani. A részletekről dr. Cser-Palkovics András polgármester és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője számoltak be a Vidi Múzeumban, ahol a múzeumhoz csatlakozó Vidi-legendák is bemutatkoztak.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Fehérvár FC és az Önkormányzat közötti együttműködés átalakulásával a város átvette a Vidi Múzeum üzemeltetését. „Kifejezetten fontos közösségi térnek tartjuk a Vidi Múzeumot, a Vidi szorosan kapcsolódik a város történelméhez, amit ez az együttműködés talán még jobban be is tud mutatni.” – fogalmazott a polgármester, aki mindenkit arra buzdított, hogy látogassa meg a Vidi Múzeumot és ismerkedjen meg a csapat gazdag történelmével. A múlton túl a csapatnak jövője is van, hiszen február 18-án, vasárnap 15.00 órától fontos mérkőzés vár a Fehérvár FC-re a Debrecen ellen. A polgármester beszámolt róla, hogy a tavaszi szezonra már elkelt 3000 jegy és bérlet, így minden adott ahhoz, hogy egy remek hangulatú mérkőzést láthassanak a szurkolók.

Nem csak a jó hangulat, de a Vidi Múzeum is várja a szurkolókat, ahol három órával a meccs előtt már elkezdődik a jegy- és bérleteladás – nyilatkozott F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki arról is beszámolt, hogy a múzeum innentől állandó nyitvatartással, keddtől szombatig látogatható lesz, a jövőben pedig számos programot terveznek itt megrendezni, hasonlóan a Sóstó Látogatóközponthoz. A tervezett programokat március 23-án és 24-én egy nyílt hétvégén szeretnék bemutatni, de az ügyvezető elöljáróban, hogy csocsó- és kommentátor bajnokságra, nyári táborokra is számíthatnak az érdeklődők. Kiemelten készülnek továbbá a 1984-es UEFA Kupa menetelés megünneplésére, melyhez kötődően hamarosan időszakos kiállításokat, tárlatvezetéseket hirdetnek meg. A tárlatvezetések során olyan legendák, mint Csongrádi Ferenc, Szabó József, Borsányi István vagy éppen Wittman Géza állnak majd a szurkolók rendelkezésére.

A Vidi Múzeum február 18-án, vasárnap 12.00 órától várja a szurkolókat, akik akár a helyszínen megválthatják jegyüket vagy bérletüket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >