Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok
Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A hagyományokat folytatva ismét Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében indulnak el a városrészi szűrőnapok Székesfehérváron. A megelőzést segítő programokon előzetes regisztráció után bárki ingyenesen részt vehet. A részletekről kedden délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be.

 

 

Március 2-án, szombaton 9.00 és 13.00 óra között várják a Maroshegyi Egészségnap érdeklődőit a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében. Az Önkormányzat és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében ezúttal is számos ingyenes szűrésen vehetnek részt a városrész lakói. A szervezők ezúttal EKG-ra, kardiológiai vizsgálatra, általános állapotfelmérésre, boka-kar index meghatározásra, valamint dietetikai tanácsadásra és csontsűrűség-mérésre várják a jelentkezőket. A szűrővizsgálatokon való részvétel ingyenes, ugyanakkor bejelentkezéshez kötött, amit február 26-án, hétfőn 8.00 és 16.00 óra között a +36/70-455-9930 telefonszámon tehetnek meg.

A régi maroshegyiek megszokhatták, hogy minden évben egy szombati napon, a reggeli óráktól kora délutánig ingyenesen, különböző szűrővizsgálatokon vehetnek részt – fogalmazott Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője az esemény sajtótájékoztatóján. A képviselő elsősorban a Maroshegyre újonnan beköltözők figyelmét szeretné felhívni a szűrésekre. Mint elmondta, nagyon sok fiatal, gyermekes család költözött a városrészbe, akiknek jó lehetőség lehet ezt a szűrőnap. Kiemelte, hogy a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba nem csak a szűrőnapon, hanem máskor is érdemes ellátogatni, hiszen izgalmas és változatos programokkal várják a családokat hétről hétre.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője arról beszélt, hogy szeretnék, ha a fiatal korosztály is nagyobb számban képviseltetné magát a szűrőnapon. Remélik, hogy olyanok is jelentkeznek majd az ingyenes vizsgálatokra, akik tünetmentesek, valóban csak érdeklődni szeretnének egészségügyi állapotukról. A szakmai vezető hangsúlyozta: a vizsgálatok jelentős része bejelentkezéshez kötött, amit érdemes is február 26-án, hétfőn minél hamarabb megtenni. A jelentkezőktől türelmet kért, ugyanakkor megerősítette: aki szeretne, be fog tudni jutni a mérésekre.

A rendezvény védnökei Brájer Éva önkormányzati képviselő és Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >