Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Young Courage Award – idén is várják a fiatalok nevezését
Young Courage Award – idén is várják a fiatalok nevezését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 23.
A Young Courage Awardot, vagyis a Fiatal Kurázsi-díjat idén negyedik alkalommal adják át Magyarországon. A Raoul Wallenberg Akadémia díjára olyan fiatalok jelölését várják, akik a mindennapi életükben megmutatták a civil bátorság valamilyen formáját. A jelöléseket április 7-ig lehet leadni.

 

 

A 2015-ben a Raoul Wallenberg Akadémia által létrehozott Young Courage Awardra, vagyis a Fiatal Kurázsi-díjra idén is várják a jelöléseket. A díjat olyan 13 és 20 év között magyar fiatalok kaphatják, akik valamilyen cselekedetük, vagy rendszeres tevékenységük által bizonyságot tettek civil kurázsijukról. A beérkezett jelöléseket szakértő zsűri értékeli, a bírálók a bátorság, az empátia, a tetterő és a kreativitás szempontjai alapján fognak mérlegelni. A legjobb jelöléseket a svéd zsűrihez továbbítják, amely a nyáron hirdeti ki a Young Courage-díj nemzetközi győzteseit. A nemzetközi győztesek augusztus végén Stockholmba utazhatnak, ahol a többi nyertessel együtt programokon vehetnek részt, valamint megismerhetik Raoul Wallenberg történetét és a civil kurázsi témakörét.

A díjra bárki benyújthat jelölést. Osztálytársat, csapattársat, diákot, barátot, de akár saját magát is jelölhetik a nevezők. Fontos, hogy a nevezésnek tartalmaznia kell egy leírást arról, hogy a nevezett hogyan bizonyította a civil kurázsiját. A leírás terjedelmi korlátja 150 szó.

A nevezéshez szükséges űrlapot és az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva tölthetik le, a jelöléseket pedig a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen lehet benyújtani. Határidő: 2024. április 7.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >