Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A ’80-as, ’90-es évek Szóbeszédével folytatódik az ARTE75
A ’80-as, ’90-es évek Szóbeszédével folytatódik az ARTE75 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 23.
Szóbeszéddel, filmvetítéssel és jó hangulatú kocsmakvízzel folytatódik február 24-én az ARTE75. Az Alba Regia Táncegyüttes, amely idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, a jubileumi évben a hagyományos táncházi programjai mellett rendhagyó eseményekkel is várja az egykori és mai táncosokat, valamint a közönséget. Így a soron következő, sok vidám történetet tartogató talkshow vendégei – Csaba Krisztina, Ritter Andrea, Gálber Attila (Glazu), Hahn-Kakas István (Öcsi), Kulcsár Imre (Jimmy) – a nyolcvanas-kilencvenes éveket idézik fel a két műsorvezetővel, Juhász Zsófiával és Majoros Róberttel.

 

Ezt megelőzően lesz Tánc a filmvásznon, amelynek keretében Dénes Zoltán rendező-operatőr filmjét vetítik, aki egykor zenészként maga is a székesfehérvári táncegyüttes tagja volt, és ha mindenki jól figyelt, a szombat estét záró Kocsmakvíz kérdéseire gyorsan születnek a jó válaszok.

Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában Juhász Zsófia, az Alba Regia Táncegyesület elnöke, Majoros Róbert, a táncegyüttes művészeti vezetője és Majoros Andor, a táncegyüttes művészeti menedzsere mesél a jubileumi évet indító eseményekről, a tánc világnapi ünnepi műsorról, a Kricsár Kamill színművésszel frissen készülő, gyermekektől gyermekeknek szóló mesés táncelőadásról és az idén ismét nemzetközivé váló néptáncfesztiválról. Az adásból kiderül, hogy az ünnepi készülődés kapcsán hogyan szépült meg az Alba-család otthona, át lehet-e sétálni a táncosok feje felett és az is, meddig elég az Egyenlítő hosszúságú hosszabbító?

Az ÖKK Podcast friss epizódja meghallgatható a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >