Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Számítógépeket ajándékoztak a GYIVI-nek és a Levéltárnak
Számítógépeket ajándékoztak a GYIVI-nek és a Levéltárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 29.

ImageAz Allianz Hungária Rt. tizenöt számítógépet ajándékozott két megyei önkormányzati intézménynek. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ tíz számítógépet kapott, a Fejér Megyei Levéltár pedig ötöt. Erről tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt a Megyeháza Címertermében.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Az adomány kapcsán Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke azt mondta: „A legrászorultabb és a legfontosabb területek kaptak most ajándékot. Ez a támogatás az egyik részen, a gyerekvédelmi intézményekben ablakot nyit a világra. A másik területen pedig lehetővé teszi a tudományos munka még elmélyültebb, még behatóbb tanulmányozását.”

Ezt erősítette meg Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója is. Kifejtette: ellátó rendszerükben közel hatszáz gyermek és fiatal felnőtt nevelkedik, akiknek harmonikus fejlődését és az önálló életre való felkészítését az intézményükben dolgozók "nagy igyekezettel, a fenntartó pedig a tárgyi feltételek biztosításával, nagy felelősséggel végzi". Ez az ajándék hozzásegíti a gondozottakat ahhoz, hogy ismereteiket a mai kor követelményeinek megfelelően bővítsék, képességeiket és készségeiket pedig növeljék.

Az ünnepélyes alkalmat megragadva az igazgatónő elmondta: az ősszel hagyományteremtő szándékkal megrendezik a Támogatók Napját. Erre a rendezvényre minden olyan szervezetet és gazdasági egységet meghívnak, amelyek valamilyen módon támogatták intézményüket. „Ez a program lehetőséget biztosít a gyermekeknek arra, hogy méltó módon, a maguk módján köszönjék meg a segítséget.” – zárta beszédét Deresné Tanárki Mária.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Dr. Erdős Ferenc, a Fejér Megyei Levéltár igazgatója szerint ez az adomány „polgári erényeket is kifejez, mert a segítés felemelő érzéssel tölt el.” Elmondta továbbá, hogy a Levéltárban jelenleg 1998-as évjáratú számítógépeket használnak, s már nagyon vártak a modernizálásra. Ezt követően átnyújtott egy könyvcsomagot az Allianz Hungária Zrt. Közép-dunántúli Igazgatóságának vezetőjének, Kozma Attilának. Ajándéka több, a Levéltárhoz kötődő kiadványt rejtett magában.

E támogatás egyébként nem egyedi esetet mutat. Az Allianz Hungária Zrt. kétévente lecseréli technikai eszközeit, mert a piac által rá van kényszerítve arra, hogy mindig a legújabb technikát alkalmazza. Ezeket az eszközöket pedig a cég mindig felajánlja különböző intézmények irányítóinak – legtöbbször városi önkormányzatoknak -, hogy ők mondják meg, hol van rájuk a legnagyobb szükség.

„Meggyőződésem, hogy a legjobb helyre kerültek most is a számítógépek.” – nyilatkozta Kozma Attila – „Szeretnénk a későbbiekben is ápolni ezt a kapcsolatot és ily módon segíteni az önkormányzatok és az intézmények munkáját.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >