Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
KOR-KÉPEK – Új tárlat nyílik a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 01.
Bárány Terézia képzőművész és Vári Kovács Ágnes festő, grafikus KOR-KÉPEK című alkotásai láthatóak a Pelikán Galéria március 1-jén nyíló tárlatában. A kiállítást pénteken 18 órakor dr. Cs. Tóth János művészeti író nyitja meg.

 

 

Két alkotó, két világ találkozása egy kiállításon. A Székesfehérvári Művészek Társaságához legfrissebben, 2022-ben csatlakozott Bárány Terézia képzőművész és Vári Kovács Ágnes festő, grafikus műveiből nyílik kiállítás március első napján a Pelikán Galériában.

Bárány Terézia Pátkán született és járt iskolába. Egy vele készült interjúban a képzőművészettel való találkozásról így vallott: „Hetedik osztályos voltam, amikor a megyei rajzszakfelügyelő a szüleimhez is eljött, hogy elmondja, nekem rendszeresen be kellene járni a városba, az általa vezetett Képzőművészeti Csoport összejöveteleire. A tanfelügyelő Ballagó Imre festőművész volt. Neki nagyon sokat köszönhetek. Évekig jártam hozzá a műterembe, a Derkovits Képzőművészeti Körbe, és készültem Budapestre a képzőművészeti középiskolába, majd a főiskolára. Az utolsó pillanatban a szüleim mégsem engedtek ebbe az irányba továbbtanulni.” Az alkotás azonban az élete részévé vált és ma is az. Véleménye szerint a művészet azzal a művésszel kezdődik, aki képes jelentős hatóerejű alkotásokat létrehozni, képes a korára jellemző életérzéseket megfogalmazni.

Vári Kovács Ágnes festő, grafikus szenvedélye a minta- és grafikai tervezés, az illusztrációk és festmények készítése. Szívesen használ merész színösszeállításokat és kísérletezik vegyes technikákkal. Munkái elsősorban akvarellel, akrillal, pasztellel, tussal és tűfilccel készülnek. „Időről időre visszatérő témáim a természet és az ember szimbiózisa, népi motívumok, geometrikus, építészeti ritmusok, a körülöttem lüktető környezet.” – írja honlapján.

A KOR-KÉPEK című tárlatot március 1-jén, pénteken 18 órakor nyitja meg dr. Cs. Tóth János művészeti író.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >