Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Born Gergely tanár, magyarság kutató: Szent helyek a föld felett és a föld alatt
Born Gergely tanár, magyarság kutató: Szent helyek a föld felett és a föld alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 04.
Born Gergely tanár, magyarság kutató, a szakrális népművészet és magyar műveltség tanítója lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 629. előadója.

 

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Born Gergely tanár, magyarság kutató: Szent helyek a föld felett és a föld alatt

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Born Gergely tanár, magyarság kutató, a szakrális népművészet és magyar műveltség tanítója lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 629. előadója.

Előadónk nem először szerepel a Hétvezér Esték programján, azonban az utolsó előadása után bő hat évvel egy emlékezetes, a magyar néptánc szakrális jegyeit "A magyar néptánc titkos üzenete" címmel még 2015-16-ban bemutató három részes előadás sorozathoz hasonló új sorozattal jelentkezett tavaly, 2023 novemberében. Előadónk betegség miatt kellett lemondja a sorozat második előadását, amelyből szerencsésen felépülve most újra Székesfehérvárra látogat. Ezúttal, a 2023. novemberi "Szakrális helyek" címmel elkezdett előadásának folytatására kerül sor.

Mitől szent egy szent hely? Hogyan működnek e helyek, s mi velük a dolgunk, mik a hiteles működtetés feltételei? Hogyan működik a Kárpát-medence egésze és milyen küldetést jelöl ki a szent helyek tekintetében? Mi található a szent helyek alatt? Hogyan függ ezzel össze a Pálosok feladata? Mi az igazság a "Belső Föld" misztériumával kapcsolatban? - ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás sorozattal.

Ajánljuk látogatóink figyelmébe ezt az előadást is és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 

2024. év Tavaszelő - Böjtmás - Kikelet - március havának 5. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Born Gergely tanár, magyarság kutató
Szent helyek a föld felett és a föld alatt
című előadására

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >