Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ezeket olvasd tavasszal! - A HVG Könyvek újdonságai
Ezeket olvasd tavasszal! - A HVG Könyvek újdonságai Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2024. március 05.

 

 

ÉLETRAJZOK

 

Glennon Doyle: Felszabadultan

Merj kilógni a sorból, éld a saját életed!

 

 „Az anyai hivatás az, hogy példaképek legyünk, nem pedig mártírok. Már nem olyan anya vagyok, aki szép lassan meghal a gyermekéért, hanem felelősségteljes anya, aki megmutatja a gyerekeinek, hogyan éljenek teljes életet.”

Sok nő fejében állandóan ott munkál egy tanult belső hang, amely arra utasítja, hogy jó anya, társ, barát, munkatárs vagy hallgatóság legyen — szelíd, támogató és önfeláldozó. Meggyőződésünk, hogy nőként minden területen meg kell felelnünk a külvilág elvárásainak. Ugyanakkor napról napra enerváltabbak, motiválatlanabbak vagyunk.

Glennon Doyle, író, LMBTQ-influenszer könyve bensőséges memoár és egyben kiáltvány minden nő számára, hogy élhetünk igazabb és teljesebb életet. Életének epizódjain, válása és új szerelmével, Abbyvel alapított mozaikcsaládja bemutatásán keresztül mesél arról miként küzdött az önazonosságért, amit környezete már kislány korától igyekezett megzabolázni és szűk keretek közé szorítani. Története segítségével, elkezdhetünk bízni magunkban annyira, hogy képesek legyünk határokat húzni, megbékéljünk a testünkkel, tiszteljük a dühünket és a szívfájdalmunkat, és felvállaljuk legmélyebb ösztöneinket. Saját kiteljesedésünk pedig az egyetlen hiteles út afelé, hogy családunk tagjai is felszabadult, teljes életet élhessenek.

 

 HVG Könyvek Kiadó - Felszabadultan

 

Julia Child: Életem Franciaországban

Julia Child, A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, férjével 1948-ban érkezett Párizsba, alig beszélt franciául és nem konyított a főzéshez. Rövidesen azonban rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett „a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a
szigorú alapelveibe, a kreativitásába, az ételek elkészítésének módjába és a csodálatos emberekbe”.

Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről szól, és arról, hogy „senki sem születik jó szakácsnak, hanem főzés közben tanul bele.” Julia memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagysikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének nehézségeit, közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát, de mindenekelőtt a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségét.

 

 

MENEDZSMENT, KÖZGAZDASÁGTAN, ÖNFEJLESZTÉS

 

Kenyeres András: Győztes gondolkodás – bővített kiadás

A sikeres sportoló mentális felkészülése 11+1 lépésben

 

Mitől lesz sikeres egy sportoló?
Hogyan teljesíthetjük a maximumot úgy, hogy ne égjünk ki?
Miként hasznosíthatjuk a sportolóként megtanultakat a civil életünkben?

Sokak szerint a sikerre születni kell, pedig az jórészt tanulás és kitartó munka eredménye. Mentális felkészültségünk sportágtól, foglalkozástól vagy életkortól függetlenül jelentős hatással van a teljesítményünkre. Ha a győztes gondolkodást beépítjük a hétköznapjainkba, akkor nemcsak jobbá válhatunk a sport, a munka és a tanulás világában, de önismeretünk is fejlődhet.
Kenyeres András sportmentáltréner könyve az elméleti háttér felvázolása mellett hazai és külföldi sportolók konkrét példáin, illetve könnyen elsajátítható eszközökön keresztül segít a teljesítmény fokozásában. Ez a könyv mindazoknak szól, akik ki akarják hozni magukból a maximumot mind fizikailag, mind szellemileg, ugyanakkor ezt kiegyensúlyozott keretek közt akarják véghezvinni.

 

Ha-Joon Chang: Emészthető közgazdaságtan

Egy éhes közgazdász elmagyarázza, hogyan működik a világ

Miért lett a répa narancssárga, és mit tanít ez nekünk az innovációról?

Miként válhat manapság is „banán-köztársasággá” egy multinacionális vállalatoknakszabályozás nélkül teret adó ország?

Hogyan alapozta meg a rozs (és Bismarck, a szocializmus legnagyobb ellensége) a világ első jóléti államának kialakulását?

Évtizedek óta a szabadpiacot tartjuk ideális gazdasági berendezkedésnek – az egysíkúság azonban, ahogy az étkezésben, úgy a gondolkodásban sem egészséges. Mítoszromboló, szellemes és elgondolkodtató könyvében Ha-Joon Chang közgazdász az összetett történelmi, gazdasági és társadalmi folyamatok összefüggéseit úgy elemzi és teszi „fogyaszthatóvá”, hogy a világ minden tájáról származó ételekről szóló történetekkel fűszerezi.

Miközben őszintén vall a csokoládéfüggőségéről, vagy arról ír, hogy a szardella a világon a legtöbbet és legváltozatosabban felhasznált halfajta, sokat tanulhatunk globalizációról, éghajlatváltozásról, bevándorlásról, megszorításokról, az automatizáció térnyeréséről, posztindusztriális tudásalapú gazdaságokról, valamint a kapitalizmus és a szabadság összefonódásáról. Ha megismerjük és átlátjuk a világunkat alakító gazdasági történések hátterét, akkor alkalmazkodhatunk a változásokhoz, és jobban felkészülhetünk a jövő kihívásaira.

 

Carmine Gallo: A Bezos-módszer

 

Mi a közös a dalszövegírásban és az üzleti kommunikációban?
Miért tilos a PowerPoint használata az Amazon felső vezetői értekezletein?
Mi az „álsajtóközlemény”, és hogyan alkalmazhatjuk elképzeléseink meggyőző bemutatására?

Mesteri üzleti kommunikációval kiemelkedhetünk a versenytársaink közül és hatékonyabban adhatjuk el az ötleteinket. Carmine Gallo könyvében az Amazon alapítója, Jeff Bezos szövegalkotási stratégiáit elemzi nyilvános beszédein, részvényeseknek írt levelein és e-mailjein keresztül. A vállalat egykori vezetőivel folytatott beszélgetései alapján azt is bemutatja, milyen kommunikációs trükköket lestek el főnöküktől az Amazon korábbi dolgozói, és hogyan vetették be őket saját vállalkozásaik felvirágoztatásához. Gallo szemléletes példáit és praktikus tanácsait követve elsajátíthatjuk, hogyan tálalhatunk érthetően komplex adatokat, és miképp foglalhatjuk lelkesítő narratívába mondanivalónkat. A könyvben található gyakorlatokkal előadói és íráskészségünket egyaránt fejleszthetjük. Bezos technikáival meggyőzőbb prezentációkat készíthetünk, hatásosabb projektbemutatókat és leveleket írhatunk, eredményesebben kommunikálhatunk munkatársainkkal, üzleti partnereinkkel és ügyfeleinkkel, és egész szervezetünk sikerét előmozdíthatjuk.

 

 Carmine Gallo: A Bezos-módszer | könyv | bookline

 

HOBBI KÖNYVEK

 

CaliKim: Kertészkedés magaságyásban

Minden, amit a magaságyásokról tudni kell

Álmodozol a kertészkedésről, de fogalmad sincs, hogyan vágj bele?

Ha kipróbálnád a zöldségtermesztést, hogy kevesebbet kelljen boltba járnod…

Ha saját alapanyagokkal sütnél-főznél, hogy a családod egészségesebb ételeket ehessen…

Ha szeretnél a pároddal, gyermekeiddel együtt kertészkedni és minőségi időt tölteni a jó levegőn…

Ha tartasz tőle, hogy a tapasztalatlanság vagy a helyhiány miatt nem jársz sikerrel…

…akkor ez a könyv neked szól! Lehet kicsi vagy hatalmas kerted, udvarod, teraszod, erkélyed vagy éppen kocsifelhajtód, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra! CaliKim, a népszerű dél-kaliforniai biokertész és youtuber, gyors, egyszerű és költséghatékony „csináld magad!” módszerei segítségével bárki zöldség-, gyümölcs- és virágtermesztővé válhat a saját otthonában. Lépésről lépésre végigvezet a magaságyás helyének kiválasztásától, megtervezésétől és megépítésétől kezdve, a saját magunk által összeállítható talajjal való feltöltésen, a megfelelő vízelvezetés kivitelezésén, a beültetésen, a kártevők és betegségek elleni védekezésen át egészen a friss és ízletes termények betakarításáig. Közvetlen, motiváló és inspiráló stílusa hatására a legbátortalanabb kezdő kertész is magabiztos magaságyas profi biokertésszé válik!

 

GYEREK- ÉS IFJÚSÁGI KÖNYVEK

 

Klasszikus zenemesék-sorozat 2 új kötete Jessica Courtney-Tickle-től

 

Peer Gynt

Fedezd fel a hegyi király varázslatos barlangját a Peer Gynt zenés újramesélésében! Kísérd el Peert kalandjai során a hegyek mélyébe, ahol kincsekre lel, és foglyul ejtik a rémséges trollok. Vajon megmenekül végül? Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Grieg varázslatos Peer Gynt-feldolgozása életre kelhessen, majd hallgasd meg újra a dallamokat a könyv végén!

 

Az állatok farsangja

Üdvözlünk az állatok farsangján! Egy szép napon egy testvérpár a könyvespolcuk mögött

varázslatos világra bukkan, ahol az állatok beszélnek, táncolnak és dalolnak. Csatlakozz te is ehhez az izgalmas felvonuláshoz! Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Saint-Saens Az állatok farsangja című darabjának bizonyos részletei életre keljen, majd hallgasd meg újra a dallamokat a könyv végén!

 

Steve Sheinkin: A lehetetlen szökés

Két fiatal igaz története, akik leleplezték Auschwitz rémtetteit a világban

 

 „Rudi megtalálta a módját, hogyan harcoljon Adolf Hitler ellen. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy – tizenévesen – a II. Világháború egyik legnagyobb hősévé vált.”

A tizenkilenc éves, zsidó származású, szlovák Rudolf Vrba Auschwitzban rabként szembesül a kegyetlenkedésekkel. Társával, Alfred Wetzlerrel hónapokig készülnek, hogy megvalósítsák a lehetetlent: bármi áron meg akarnak szökni a náci katonák által szigorúan őrzött táborból, hogy beszámoljanak a világnak a rémtettekről.
Veszélyekkel teli küldetésük sikerrel jár. Vallomásuk Vrba–Wetzler-jelentésként, avagy Auschwitz-jegyzőkönyvként válik ismertté, és felháborítja a közvéleményt. Világszerte vezető politikusok követelik a táborokba tartó vonatok leállítását, így a két fiatal hősiessége több mint százezer, főképp magyar származású zsidót ment meg a deportálástól. Steve Sheinkin fordulatos stílusban elbeszélt igaz története a két fiúról emléket állít a felfoghatatlan gonoszság felett győzedelmeskedő megtörhetetlen hitnek, bátorságnak és kitartásnak.

 

 A lehetetlen szökés

Livi Gosling

Első kertem – Kíváncsi kertészpalántáknak

 

Ültess magot, öntözd meg, és figyeld, ahogy nő! Hamarosan gyakorlott kertész leszel! Akár jókora területed van, akár csak egy aprócska virágcsereped, most megtanulhatsz magról növényt nevelni és gondoskodni a palántákról. A növények jókedvre derítenek, ráadásul zöldebb és szebb lesz általuk a környezeted.

 

Láss is hozzá: túrj bele a földbe, és alakítsd ki a saját kertedet!

 

 

Víctor Escandell – Víctor Sabaté

Rejtélyes történetek – 25 fejtörő a nagyvilágból

 

A nagyvilág rejtélyei nyomában

Miből jön rá a régész Heinrich Schliemann, hogy hamis a segédje által talált trójai érme? Miért nem látja senki Vlagyimirt, amikor átsétál a moszkvai Vörös téren, ha nem láthatatlan? Hogyan sikerül Hakimnak kisétálni a híres Robben-szigeti börtönből? Tedd próbára nyomozói képességeidet a Rejtélyes történetek legújabb feladványaival! Ez a könyv elvezet a világ leghíresebb építményeihez, és olyan kihívások elé állít, amelyek a legképzettebb nyomozóknak is feladják a leckét. Készítsd elő a hátizsákodat és a varázsszemüveget, használd a logikád vagy épp a képzeleted, és oldd meg mind a 25 rejtélyt!

A feladványok megfejtését a könyvhöz mellékelt szemüveggel varázsolhatod elő. 8 éven felülieknek ajánljuk.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >