Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Idén is megrendezték a Mezei Futás Diákolimpia városi döntőjét a Palotavárosban
Idén is megrendezték a Mezei Futás Diákolimpia városi döntőjét a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 13.
Hagyományosan a Palotavárosi tavaknál rendezték meg a Székesfehérvár városi 2023/2024. tanévi Mezei Futás Diákolimpia döntőjét, melyre 453 tanuló nevezett a város általános iskoláiból. A versenyt Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő nyitotta meg, és fejezte ki köszönetét a szervezőknek. A vármegyei döntőt március 20-án ugyanitt tartják majd.

 



Minden évben nagy népszerűségnek örvend ez a verseny, melyre idén valamennyi székesfehérvári általános iskolából neveztek diákok, összesen 453-an. A Mezei Futás Diákolimpia városi döntőjét ezúttal is a Hunyadi DSE szervezte, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával.

Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa elmondta: a lányok és a fiúk egyaránt három korcsoportban (3-4. osztályos; 5-6. osztályos; 7-8. osztályos) mérték össze gyorsaságukat. A korcsoportoknak megfelelően a lányoknak 1.600, valamint 2.400 métert, a fiúknak pedig 1.600, 2.400 és 3.200 métert kellett teljesíteniük.

A versenyt Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő nyitotta meg. Gratulált a gyerekeknek, hogy a kissé esős időjárás ellenére is vállalkoztak a kihívásra, majd köszönetét fejezte ki a testnevelő tanároknak a felkészítésért és a szülőknek a támogatásért. Ugyancsak köszönetet mondott Magony Tamásnak és Őze Tibornak, a verseny rendezőjének.

A Székesfehérvár városi 2023/2024. tanévi Mezei Futás Diákolimpia döntője során egyéniben, valamint az egyéni eredmények alapján csapatversenyben az 1-3. helyezettek részesültek díjazásban. Ők képviselik a város diákságát a vármegyei döntőben március 20-án ugyanitt, a Palotavárosi tavaknál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >