Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elsősegélynyújtó Versenyt rendeztek az Árpád Technikumban
Elsősegélynyújtó Versenyt rendeztek az Árpád Technikumban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 13.
A Magyar Vöröskereszt 52. alkalommal rendezi meg Országos Elsősegélynyújtó Versenyét, melynek fehérvári területi fordulójában az iskolások az Árpád Technikumban mérhették össze tudásukat. Az általános és középiskolás csapatok legjobbjai a megyei fordulóba juthattak tovább.

 

 

Kedden délelőtt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikumában rendezték meg a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A területi fordulóra érkeztek csapatok a Táncsics Mihály, a Tóvárosi, valamint a Széna téri iskolákból, Pusztavámról, illetve a Mathias Corvinus Collegiumból, továbbá az SZFSZC Árpád és Bugát Pál Technikumából is. A társaságoknak különböző feladatokat kellett megoldaniuk, melyekre mindössze 10 perc állt rendelkezésükre. Csapatmunkában kellett ellátniuk egy rollerbaleset sérültjeit, égései sebeket kötöztek, valamint egy szimulált újraélesztést is be kellett mutatniuk. A diákok előtt jó példa is állt: a rendezvény megnyitóján Életmentő oklevéllel tüntették ki Rappai-Kántor Máriát, az intézmény kozmetikus szakoktatóját, aki néhány héttel korábban a Heimlich-féle fogással mentette meg egyik diákja életét.

Határhegyiné Véber Gabriella, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének irodavezetője, ES koordinátora az ÖKK kérdésére elmondta, a területi versenyen túl a megyei fordulót is az idén 140 éves Árpád Technikumban rendezik meg. A versenyen eldől, hogy melyik ifjúsági és gyermekcsapat juthat tovább a megyei fordulóba, ahonnan az országos megmérettetés a cél. Székesfehérváron csak a Bugát diákjai tanulnak a hétköznapokban is egészségügyhöz kapcsolódó tantárgyakat, így rajtuk kívül a legtöbb csapat szakkörök tagjaiként érkezett a versenyre – fogalmazott az irodavezető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >