Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Korálok, kantáták és örömzene a Bach Mindenkinek Fesztivál 2024 fehérvári koncertjein
Korálok, kantáták és örömzene a Bach Mindenkinek Fesztivál 2024 fehérvári koncertjein Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 15.
Korálok, kantáták csendülnek fel fehérvári kórusok és hangszeres művészek előadásában a tizedik Bach Mindenkinek Fesztiválon. A programhoz csatlakozó mintegy 100 település között Székesfehérvár is jelen van. Márciusban az Evangélikus-templomban két alkalommal rendeznek koncertet.

 


A Bach in the Subways nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010-ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést. Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén a világ számos országában kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. A kezdeményezéshez hazánk 2015-ben csatlakozott. Ekkor öt belvárosi helyszínen, köztük Székesfehérváron szólalt meg a mester muzsikája.

A Bach Mindenkinek Fesztivál szervezőinek célja a zene lélekemelő erejének megismertetése és megszerettetése. A rangos komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence összesen mintegy 100 településén több száz eseménnyel, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során. Székesfehérváron az Evangélikus templomban rendeznek két alkalommal koncertet.

Március 17-én, vasárnap 17 órakor korálok és kantáták csendülnek fel a Székesfehérvári Ökumenikus Kórus előadásában, Dóczi István vezényletével. Az esten közreműködik: Tóka Szabolcs (orgona), Somogyi Balázs (ének) és Novák Szironka (furulya). Március 27-én, szerdán 19 órakor szintén az Evangélikus templom ad otthont az Örömzenének. A Bach-estten fellép Bernátné Fülöp Zsuzsanna (zongora), Bernáth-Kersák Edina (ének), Bernáth Balázs (oboa) és Teleki Miklós (orgona, zongora).

A fesztivál folyamatosan bővülő programja elérhető a https://bachmindenkinek.hu/ oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >