Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A márciusi ifjak előtt tisztelegtek a fehérvári iskolások a Történelmi váltófutáson Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 15.
A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ adott otthont a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum által életre hívott, első alkalommal megrendezett Történelmi váltófutásnak. A fehérvári iskolások összesen 1848 métert futottak, tisztelegve a márciusi ifjak emléke előtt.

 

 

Első alkalommal rendezett emlékfutást az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum. A Történelmi váltófutáson összesen nyolc iskola diákjai versengtek egymással, hatfős csapatokban. Az 1848 méteres versenyt hagyományteremtő céllal hívták életre, hogy a futás öröme és az iskola nevének öregbítése mellett emlékezzenek egy olyan korra, ahol a hősök hősök voltak, sorsukért tenni akartak és mertek – áll a versenykiírásban. A verseny védnökei Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Szomor Andrea, a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum igazgatója elmondta: hagyományteremtő céllal hívták meg a középiskolás fiatalokat a Bregyóba. Az igazgató szerint nagyon fontos, hogy a forradalom és szabadságharc hőseiről méltóképpen megemlékezzenek, ezt a tisztelgést pedig szerették volna összekötni a sporttal, a mozgás örömével.

Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a Bugát Pál Technikumnak, hogy megszervezték az hagyományteremtő versenyt. „Itt és most az összetartozás azt jelenti, hogy a székesfehérvári diákság egy nagy egység, különböző intézményekkel, benne különböző fiatalokkal, de az az 18000 fiatal, aki a város általános és középiskoláiba jár, egy nagy egységet alkot.” Az alpolgármester balesetmentes versenyt és jó futást kívánt a résztvevőknek.

A futás végén a házigazda Bugátosok nyertek, a második a Vörösmarty Mihály Technikum, a harmadik pedig a Hunyadi Mátyás Technikum lett.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >