Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Márciusban két alkalommal is tárlatvezetéseket tartanak Az ókori Kína kincsei kiállításon
Márciusban két alkalommal is tárlatvezetéseket tartanak Az ókori Kína kincsei kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 19.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Szent István Király Múzeum tárlatvezetéseket szervez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon. Ebben a hónapban két alkalmat vehetnek részt ezeken előzetes regisztráció után az érdeklődők.

 

 

Két alkalommal is tárlatvezetést rendez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon a Szent István Király Múzeum. A Csók István Képtárban látható tárlaton március 20-án, szerdán 15.00 órától, valamint március 27-én, szerdán 17.00 órától várják az érdeklődőket. A programokhoz a kiálltásra megváltott, érvényes jeggyel lehet csatlakozni, időtartamuk körülbelül 60 perc. Fontos, hogy a kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt az alkalmakon előzetes regisztráció után lehet részt venni, ami a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, legkésőbb március 19-én 12.00 óráig tehető meg.

A tárlaton ókori kínai tárgyakkal ismerkedhetnek az érdeklődők, melyek szemléltetik a korabeli mindennapokat, a temetkezési szokásokat, bemutatják az uralkodókat, valamint a Kína határán élt nomád népeket is. A kiállítás egyik különlegessége a Dél-Kínából származó, a Chu állam egyik uralkodójának jádepáncélja, amit 1460 darabból állítottak össze és 958 grammnyi arannyal szőttek át.

Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállítás januárban nyílt meg és egészen június 28-ig lesz látogatható a Csók István Képtárban, hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között. A nyitvatartásról, a jegyárakról és a kedvezményekről a www.szikm.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >