Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A lengyel irodalom napja Fehérváron – felolvasóest kedden a Vörösmarty Társasággal
A lengyel irodalom napja Fehérváron – felolvasóest kedden a Vörösmarty Társasággal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 19.
A lengyel-magyar barátság napja alkalmából felolvasóestet rendez a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Vörösmarty Társaság március 19-én, kedden. Az eseményre ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

 

A lengyel-magyar barátság napja története 2006-ig nyúlik vissza, amikor Lech Kaczynski és Sólyom László köztársasági elnökök Győrben átadták a lengyel-magyar barátság első köztéri emlékművét. A magyar Országgyűlés egy évvel később március 23-át nyilvánította a lengyel-magyar barátság napjának.

Az alkalomhoz kapcsolódva március 19-én, kedden 17.00 órakor a Vörösmarty Társaság A lengyel irodalom napja Fehérváron címmel rendez felolvasóestet, lengyel költők közreműködésével. A Vörösmarty Társaság tagjain túl a programban Andrzej Straszewski és Konrád Sutarski költők, valamint Sutarski Szabolcs műfordító is közreműködik.

A Vörösmarty Társaság és a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a rendezvény ingyenesen látogatható, mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >